Obavijesti

News

Komentari 45

Povorka mira na Marjanu za Selenu pustila bijelu golubicu

Povorka mira na Marjanu za Selenu pustila bijelu golubicu
6

Poruka je da odamo počast Seleni, da vratimo mir u srca građana i da se osjećaju sigurnijima na ovom našem Marjanu kao nekad, objasnio je inicijator Povorke mir

VIDEO

I dok istraga tapka u mjestu, oko 300 Splićana okupilo se u Povorci mira u  nedjelju kako bi odalo počast ubijenoj Seleni Margarit Graciano Macedo (31). Krenuli su oko 11.30 sati sa splitske Rive s maslinovim grančicama i bijelim ružama ka vrhu Marjana. Na čelu povorke nosile su se dvije meksičke zastave, neki su stavili meksičke šešire. Povorka se u nešto manje od sat vremena domogla vrha Telegrin, 200-ak metara od mjesta gdje je pronađeno Selenino tijelo. Ruže i maslinove grane položene su u krug. 

 - Ostati ćeš uvijek u našim srcima – poručila je okupljenima na španjolskom Ives Cikatić Bilas, jedna od sudionica.

Splićani su se potom pomolili za nesretnu djevojku, a iz krletke je puštena bijela golubica.

- Poruka je da odamo počast Seleni, da vratimo mir u srca građana i da se osjećaju sigurnijima na ovom našem Marjanu kao nekad. Ovo je bila oaza mira, gdje smo se mogli skloniti od svakodnevnice. Sada se sve to izgubilo. Ovim želimo u svijet uputiti drugačiju sliku Splita, onu pozitivnu. A ta golubica koju smo pustili je simbol oslobađanja Seleninog  napaćenog duha iz Marjanske šume – objasnio je Darko Radović, inicijator Povorke mira. 

Njemu se iz Meksika preko Facebooka javio počasni meksički konzul Marin Bosotina, koji je bio u posjetu djevojčinoj obitelji.

 - Javio se gospodin Bosotina i žali što nije tu s nama. Bio je sa Seleninim bratom majkom i prenio im informaciju o našoj inicijativi. Kazao je da su u ovim tužnim trenucima  duboko dirnuti našom inicijativom, te je u ime obitelji i svoje ime zahvalio za izraze sućuti i razumijevanje – prenio je Radović poruku.

Skupom su Splićani željeli pozvati policiju na učinkovitiju istragu koja se do sada nije pokazala pretjeranom uspješnom.

I za trajanja povorke Marjanom su kružili policajci u civilu. Osmatrali su prolaznike kojih je, kako odmiče vrijeme od pronalaska tijela, svakim danom sve više u toj park šumi. Neke su prolaznike legitimirali. 

I dalje ostaje nerazjašnjeno zbog čega je ubojica ostavio okrvavljeni ruksak s Milanovim dresom, sendvičima, dvama Selenima fotoaparatima, te jesu li otisci koji su pronađeni na stvarima ubojičini. Radne rukavice pronađene u ruksaku upućuju da se moglo raditi i o sezonskom radniku na nekom od gradilišta. Ubojica je, prema svemu sudeći, dobro poznavao Marjan jer je tijelo sakrio u jamu koju su iskopali radnici "Parkova i nasada" za sadnju stabla. Nesretna Meksikanka nije silovana, no, to ne znači da nije bilo pokušaja. Policija tek mora utvrditi motiv ovog ubojstva i radi li se o jednom ili više ubojica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.