To je to što me zanima!

Povukli prijedlog Zakona o radu, referenduma nema?

Za ponedjeljak je Vladimir Šeks sazvao sjednicu saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, koji će odlučiti je li referendum potreban
Vidi originalni članak

Vlada je u petak poslijepodne najavila kako će izmjene Zakona o radu, protiv kojih su sindikati skupljali potpise za referendum, povući iz saborske procedure. Iako Vlada to još nije službeno objavila, potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks za Vjesnik je rekao kako je njegov stav da više nema razloga za raspisivanje referenduma. Za ponedjeljak je sazvao sjednicu saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, koji će odlučiti je li referendum sada potreban. O toj odluci zatim raspravlja Sabor. Sindikalni lider Ozren Matijašević bio je jako oprezan.
- Ako je Vlada povlači Zakon zbog straha od građana, to je dobro - rekao je Matijašević. Ova odluka uslijedila je nakon zbrke koju je izazvalo Vladino tumačenje prikupljenih 813.000 potpisa. U Vladi tvrde da ih je gotovo pola milijuna prikupljeno nezakonito.

MILANOVIĆ: NE VJERUJEM DA VLADA ODUSTAJE
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je u petak u Karlovcu komentirao najavljeno povlačenje izmjena Zakona o radu iz saborske procedure. Rekao je kako je to očekivan potez. Misli i da se Vlada boji suda građana. Kaže i kako bi se referendum trebao održati bez obzira na najavu o odustajanju jer nitko ne jamči da Vlada već za mjesec dana neće Zakon opet staviti u proceduru. Također je naglasio da on, Vladi ne vjeruje.

GRAFOLOG: POTPISI SE NE MOGU VJEŠTAČITI 'OD OKA'

Idi na 24sata

Komentari 30

  • piros-domesticus 03.09.2010.

    ...ljudi moji, ne znam kako je vama, ali mene već guzica boli od ovolikog guženja i to od svih članova vlade.Žao mi je onih koji uz sve nevolje imaju još i hemoroide, njima je još bolnije.Ipak smo mi poznati kao žilav narod, a uskoro nećemo si moći kupiti ni gaće, pa će vladi biti još lakše orgijati s nama.

  • torpedo 03.09.2010.

    Sicate li se onih HDZeovih izjava!! neznamo bili Kakili ili Piskili,,,

  • arcanius 03.09.2010.

    hoćemo kaznu, hoćemo kaznu

Komentiraj...
Vidi sve komentare