To je to što me zanima!

Požar u Dugome Ratu prijetio kućama, vatrogasci ih obranili

Prema prvim procjenama izgorjelo je oko 30 hektara trave i niskog raslinja, te nešto maslina. Interveniralo je više od 200 vatrogasaca, a pomagao im je i kanader
Vidi originalni članak

Više od 200 vatrogasaca s gotovo 50 vozila uspjelo je u srijedu oko 10.45 lokalizirati požar koji je pet sati prije buknuo na području Duća. Nošen jakim vjetrom požar se širio prema Dugom Ratu. Zbog nepristupačnog terena i opasnosti da se vatra približi naselju u pomoć su pozvani kanaderi. No jak vjetar koji je pogodovao širenju vatre ujedno je sprječavao kanadere u gašenju. Zbog neprohodnog terena vatrogasci nisu mogli pristupiti požaru, već su napravili liniju obrane. 

- Vatra se približila na dvije stotine metara od Dugog Rata, ali smo obranili naselje - kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina. Požar se tada okrenuo prema vrhu brda, pa su vatrogasci ponovno pozvali kanadere da ga tamo presretnu. 

Prema prvim procjenama izgorjelo je oko 30 hektara trave i niskog raslinja, te nešto maslina. Kanader je potom otišao pomoći gasiti vatru koja se oko 2.15 raspirila u obližnjim Stanićima. Požar je ubrzo lokaliziran, a izgorjelo je oko 20 hektara niskog raslinja i šume. Prema prvim pokazateljima požar kod Dugog Rata je podmetnut, jer je vatra u kratkom razmaku planula na tri bliske lokacije. Uvijek spremni vatrogasci bili su dodatno na oprezu, budući je dugogodišnja praksa pokazala kako piromani jedva dočekaju vjetrovite dane u sušnom periodu. Osim požara u okolici Omiša, vatrogasci su gasili i u Ljubitovici kod Trogira, gdje je planulo oko 6.20 sati.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • SpužvaBobSkockani 31.07.2013.

    Treba zabraniti pušenje, osim pod tušem uz prisustvo dva vatrogasca, pa naplatiti i vodu i dnevnice vatrogascima

  • 31.07.2013.

    A što radi policija, služba motrenja? Prije je bilo ljudi na terenu, teritorijalna obrana, policajaca u civilu, patrola......kako će se stati na kraj tim paljevinama? Pa ne možemo cijelu Dalmaciju pokriti kamerama?

  • spalato60 31.07.2013.

    Ljubitovici? Izgori čuveni luk.

Komentiraj...
Vidi sve komentare