To je to što me zanima!

Požar kod Zagvozda: MORH u pomoć poslao dva zrakoplova

Požar kod Zagvozda buknuo je još u četvrtak kada je gorjelo 50 hektara borove šume, a u gašenju je sudjelovalo više DVD-ova iz Zagvozda i okolnih mjesta s ukupno devet vozila i 35 vatrogasaca
Vidi originalni članak

Dva zrakoplova zračnih protupožarnih snaga i danas sudjeluju u gašenju požara kod Zagvozda koji je bio lokaliziran još u četvrtak, objavilo je Ministarstvo obrane.

- Jedan Canadair CL-415 i jedan Airtractor AT-602 iz sastava 855. protupožarne eskadrile, 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, iz vojarne 'Pukovnik Mirko Vukušić' u Zemuniku, upućeni su u subotu u akciju gašenja požara na lokaciji Zagvozd-Grabovac-brdo Orljača, u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Na požarištu kod Zagvozda zračne snage djelovale su i prije dva dana  - stoji u priopćenju MORH-a.

Požar kod Zagvozda buknuo je još u četvrtak. Gorjelo je 50 hektara borove šume, a u gašenju je sudjelovalo više DVD-ova iz Zagvozda i okolnih mjesta s ukupno devet vozila i 35 vatrogasaca. Kasnije je u pomoć stigao i jedan kanader te air traktor. 

Iz MORH-a navode kako su njihove zračne protupožarne snage sudjelovale u gašenju 63 požara. 

- U ovogodišnjim akcijama gašenja požara sveukupno su zračne protupožarne snage ostvarile više od 160 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 6200 tona vode - navode iz MORH-a.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • tomislavtigar 25.04.2020.

    Papar i sol ...

  • 25.04.2020.

    Opet gori UGLAVNOM po županijama na kojima je na vlasti hdz. I to traje punih 30g.

  • 7vuk777 25.04.2020.

    u zagvozdu mlikota snima ljubavni film po pjesmi mate bulića-gori gora gori borovina-a ovaj dim je od pečenja janjaca

Komentiraj...
Vidi sve komentare