To je to što me zanima!

Šumski požar kraj Šibenika se širi: 'Gasit će četiri zrakoplova, nema koji vjetar nije puhao'

Cijelu noć na ponedjeljak gorjela su brda u okolici Šibenika. Prema prvim procjenama izgorjelo je oko 320 hektara trave, niskog raslinja i borove šume. Vatrogasci su cijelu noć bili u akciji
Vidi originalni članak

Požar se proširio prema Grebaštici. Na terenu gasi 66 vatrogasaca sa 25 vatrogasnih vozila. Trenutno procijenjena površina iznosi 450 ha trave, niskog raslinja i borove šume. Stigla su nam u pomoć dva kanadera, čekamo još da stignu i dva Airtraktora, rekao nam je u ponedjeljak županijski vatrogasni zapovjednik šibensko-kninske županije Darko Dukić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Snage kojima zapovjeda cijelu su se noć borile protiv vatrene stihije, koja se nemilice širila u svim smjerovima.

- Nema koji vjetar nije puhao, od istočnjaka do zapadnjaka. Sad pak okreće na jugo i to jako - zabrinut je Dukić.

Naime, vatra je izbila u nedjelju poslije 18 sati sati kad je županijski vatrogasni obavještajni centar Šibenik dobio dojavu da gori otvoreni prostor između Vrpolja i Špinjače. Odmah su u akciju pozvane sve raspoložive županijske snage IVP Šibenik, DVD Šibenik, DVD Grebaštica, DVD Bilice, DVD Zaton, DVD Brodarica-Krapanj, JVP Šibenik, DVD Zablaće, JVP Vodice, DVD Rogoznica, DVD Pirovac, DVD Vodice, DVD Perković i DVD Tisno.

Velik problem im je tijekom noći stvarao vjetar koji je mijenjao smjer. Zato nije bilo opuštanja niti smanjivanja snaga.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • hercegovac katolik lopina 22.04.2024.

    Bolje da napisete o krugovima na nebu iznad zagorja.sa objasnjenjem da je to za pojacavanje signala to ne moze ni malo dijete pojesti tu laž. Sto nam rade samo oni znaju???a da signal

  • NisamHDZovca 22.04.2024.

    Neka gori ako će čitava dalmacija,koliko naplačuju smještaje budu to brzo popravili

  • MMayo 22.04.2024.

    ...osuditi na doživotnu robiju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare