To je to što me zanima!

Požar spalio vatrogasce, oprema ostala netaknuta

HTV je objavio fotografije snimljene dan nakon požara na Kornatu. Pokraj karboniziranih tijela pronađeno je mnogo neizgorenih predmeta
Vidi originalni članak

I dalje se pojavljuju razne teorije i nagađanja o uzrocima tragedije na Kornatu. HTV je u posjedu dijelova sudskog spisa kornatske tragedije, zbog kojih su zatražena nova vještačenja. Najnovije fotografije snimljene su dan nakon požara, a zbog njih se nameće pitanje kako je moguće da su vatrogasci izgorjeli do neprepoznatljivosti, da su neki dijelovi njihove opreme od aluminija potpuno istaljeni, a da su primjerice plastične boce ili paketići žvakaćih guma netaknuti? Odgovor na to pitanje ne daje ni MUP-ov Centar za vještačenja, koji je među prvima iznio tezu o eruptivnom požaru. Cijeli je slučaj obavijen velom šutnje, a nitko od mjerodavnih ne želi pričati o tome. U MUP-ovu se izvješću navodi da su na otoku i na odjeći nesretnih vatrogasaca pronađene veće količine goriva, te da je mjesto nesreće kontaminirano prelaskom velikog broja ljudi. Traži se i novo vještačenje vojnog helikoptera, ali i pregled MORH-ove dokumentacije da se vidi je li nakon nesreće MI-8 servisiran, što bi moglo navesti na sumnju u prikrivanje dokaza. Šibenikom kruže priče da je vatrogasce zapravo spržila granata zaostala iz neke vojne vježbe koja se u požaru aktivirala. Sud je od MORH-a zatražio podatke o vojnim vježbama nedaleko od Kornata, no informaciju nisu dobili zbog čuvanja vojne tajne.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • user_17109 13.11.2007.

    svaki dan nest novo nek priznaju da su ih ubili i da se nisu opremili

  • user_682 13.11.2007.

    ja mislim da mi nećemo nikad točno saznati što se dogodilo. uostalom, zašto bi mi uopće morali znati. bitno je da sazna obitelj a na njima je dal će to dati u javnost. novinari bi trebali prestati nagađati.

  • kenija 13.11.2007.

    poginulo 12 ljudi a on ni dan danas ne znaju od čega ni kako. stvarno sramota. očito se tu radi o nekim stvarima koje ne smiju procurit u javnost. očito je da je ova vlada sramotna da su ovi ministri i svi zajedno nesposobni i da čuvaju svoje stolice. nisu jadni zaslužili da poginu za Kornate i za ovu šugavu državu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare