To je to što me zanima!

Požar u Benkovcu podmetnut, policija je uhvatila naručitelja

Policija je pronašla muškarca (33) koji je naručio podmetanje požara pod Audi ugostitelja iz Benkovca u studenom prošle godine. Nastradalo je sedam vozila
Vidi originalni članak

Benkovački  i zadarski krim policajci otkrili su da je Oliver B. (33) naručio da se zapali Audi 6 u vlasništvu ugostitelja Jakova Ledenka (31) iz Benkovca. Audi je, podsjetimo, u studenom prošle godine zapalio mladić (21) s benkovačkog područja te su ga uhitili prije nekoliko tjedana.

Naručitelj požara je stari znanac policije. Dosad su ga prijavljivali zbog krađa i provala te krivotvorenja novca. Iako je Ledenko tvrdio da nema neprijatelja niti pojma tko bi mu je zapalio auto, pokazalo se da su upravo raniji sukobi između dvojice Benkovčana završili paljenjem automobila u znak odmazde i zastrašivanja. 

Oliver B. je dobio kaznenu prijavu zbog poticanja na kazneno djelo te su ga policajci u četvrtak predali pritvorskom nadzorniku. 

Audi je. podsjetimo, planuo pod okriljem noći ispred Ledenkove zgrade na Trgu hrvatske mladeži u Benkovcu. Vlasnika vozila probudili su vika susjeda i lupanje vratima oko tri sata ujutro. 

- Vidio sam ogromnu vatrenu buktinju s prozora. Plameni jezici sukljali su u zrak. Sjurio sam se na parkiralište ispred stana u strahu da  vatra ne zahvati rezervoare i sve ne završi u velikoj eksploziji. Djeca od godine i šest godina su gledala požar s prozora. Bili smo u šoku i oni i ja - kazao nam je tada Ledenko.

Vatra se s Ledenkova automobila proširila na još šest vozila na parkiralištu. Izgorjeli su Audi zapovjednika benkovačke Javne vatrogasne postaje Ante Buljata, službeni  Nissan Notes Ministarstva poljoprivrede i ribarstva te Fiat Brava. Nagorjela su još tri automobila Peugeot Partner, Fiat Punto i Renault Megane. 

Na mjestu požara svoj posao odradili su  i vještaci protupožarne zaštite Centra za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba. Palitelje i naručitelje paljevine teško je otkriti jer vatra proguta i uništi tragove i dokaze te često ostanu neotkriveni. Lanjske godine, kako nam je kazao glasnogovornik zadarske policijske uprave Elis Žodan, od  pet paljevina, ostalo je neriješeno samo jedno podmetanje požara pod Fiat u zadarskim Arbanasima.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • nikola tesla 26.02.2012.

    ti neko treci ti si ostala bez para pa te boli jaka te pamet ubila a mislin da bi ti vise privukla paznje u zoloskom mozda i ti zavrsis kod frenda u kavezu

  • netko treći 15.01.2012.

    Čemu te dezinformacije? Pa cijela Zadarska županija zna tko je O.B.

  • netko treći 14.01.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare