To je to što me zanima!

Požar u Domu za starije: Dvoje ljudi preminulo, jedan u bolnici

Požar je lokaliziran, te je u tijeku je evakuacija. Prema informacijama kojima za sada raspolažemo dvije osobe su preminule, javljaju iz policije
Vidi originalni članak

Stravična tragedija u nedjelju oko 19.20 sati zavila je u crno dvije obitelji. Požar koji je buknuo u Domu za starije u Dugom Ratu, na samoj magistrali, odnio je živote dvoje korisnika.

Prema prvim informacijama, požar je izbio u sobi na prvom katu. Još jedan korisnik doma hitno je prebačen u splitsku bolnicu. Kako doznajemo, njegovo je stanje ozbiljno, ali stabilno, jer se nagutao dima.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Očevid je još u tijeku pa nemamo puno informacija za javnost. Ono što možemo reći jest da je 19 korisnika evakuirano - rekla nam je Sanja Nazlić, glasnogovornica PU splitsko - dalmatinske.

Inače, na teren su izašli vatrogasci iz DVD Dugi Rat, te omiški vatrogasci, koji su se s požarišta povukli kada su se uvjerili da kolege iz Dugog Rata drže sve pod kontrolom. Tih 19 evakuiranih korisnika vatrogasci zapravo nisu preselili na novu lokaciju, već su ih s prvog kata prebacili u prizemlje doma.

Neslužbeno doznajemo kako nije bila riječ o velikom požaru, već o plamenu koji su vatrogasci vrlo brzo ugasili. No, nažalost, za dvoje korisnika nije bilo spasa.  Kako doznajemo, djelatnica doma je prva uočila požar i počela s gašenjem.

Dok je trajala dramatična situacija evakuiranja i spašavanja, u Dom za starije počele su stizati i njihove obitelji želeći se uvjeriti da su njihovi najmiliji dobro. U tom domu smješteni su brojni korisnici koji  su ili nepokretni, ili polupokretni, te se, kako i samo dom navodi na svojim stranicama, o njima se medicinsko osoblje skrbi 24 sata na dan.

Radi se o privatnom domu, koji osim prizemlja, još ima tri kata. Do vlasnice u nedjelju u večernjim satima nije bilo moguće doći, jer je policija predstavnicima medija zabranila pristup samoj zgradi.  Očevid će započeti tek danas, a njime će se utvrditi uzrok požara i okolnosti pogibije.

U siječnju šestero mrtvih u Andraševcu

Podsjetimo, početkom ove godine je u požaru staračkog doma u Andraševcu smrtno stradalo šest štićenika. Pored doma u Andraševcu se u dvorištu nalazio drveni objekt, u kojem su bili smješteni i štićenici doma.

Ondje je došlo do požara, a objekt je izgorio do neprepoznatljivosti. Inspekcija je utvrdila niz propusta, prekršaja i kršenja zakon u Obiteljskom domu "Zelena Oaza" u kojem je u požaru život izgubilo šest ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 72

  • salkomalo 28.09.2020.

    ante-portas "Normalni bi rekli, pridrzavaj se propisa i uputa" Dragi to nebi rekli normalni već sendvičari članovi HDZ-a jer normalna osoba se nebi pridržavala ničega što dolazi iz HDZ/SDP malvezatora-muljatora-mitaša-uhljebaša.

  • nnjmkd 28.09.2020.

    Žao mi je tih starih ljudi, ali budimo realni. Danas je takvo vrijeme. Dok ćemo moći biti sami, suprug i ja živjet ćemo doma, ali nikada ne želimo biti teret našoj djeci. Mi smo svoje stare sami dohranili i baš zato ne želimo biti teret našoj djeci.

  • jožek2 28.09.2020.

    Što reći o ovome? Na jadne starije osobe sve udara, korona, zatim ovakvi slučajevi požara koji su u zadnje vrijeme vrlo česti, te razne prevare i otimačine, kao da nema nitko u ovoj državi da ih koliko toliko zaštiti, a kad su radili i izdvajali za ovo društvo i državu koju danas imamo bili su dobri, tako je to u životu kad ostariš i onemoćaš više nikome ne trebaš.

Komentiraj...
Vidi sve komentare