To je to što me zanima!

Požari oko Šibenika: Poletio kanader, čeka se air tractor

Na požarište je stigao jedan kanader, a čeka se i air tractor jer su sad povoljni vremenski uvjeti. Na terenu je oko 40 gasitelja s 14 vatrogasnih vozila
Vidi originalni članak

Vatrogasci se bore s požarima koji su zahvatili nekoliko lokacija u okolici Šibenika. Požari u Sedramiću i Golubiću su lokalizirani, a u međuvremenu izbio je požar u u Trbounju, gdje je zasad izgorjelo oko dva hektara.

Na požarište je stigao jedan kanader, a čeka se i air tractor jer su sad povoljni vremenski uvjeti. Na terenu je oko 40 gasitelja s 14 vozila - kazali su iz županijskog Centra 112 za Šibenik.in.

KANADERI NE MOGU LETJETI Gori blizu Vodica: 'Situacija je jako ozbiljna, vatra se brzo širi'

Jedan Canadair CL-415 iz sastava Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) iz vojarne Pukovnik Mirko Vukušić iz Zemunika upućen je u nedjelju u akciju gašenja požara na području Vodice-Tribunj u Šibensko-kninskoj županiji. Letačka posada Canadaira krenula na požarište odmah nakon što su stvoreni povoljniji vremenski uvjeti djelovanja kako zbog vjetra tako i temperature, priopćeno nam je iz MORH-a. 

U požaru u Sedramiću izgorjelo je 24 hektara, a u drugom oko 10 hektara. 

Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić, za HRT je kazao kako se sumnja na nepažnju prilikom paljenja biljnog otpada. 

Na velikom požarištu od oko 150 hektara u zaleđu Tribunja još ima plamena, ali daleko u brdima i vatra više ne ugrožava naselja, potvrdio je u nedjelju ujutro Darko Dukić za Šibenski portal

POGLEDAJTE VIDEO:

Idi na 24sata

Komentari 6

  • jabuka111 24.02.2019.

    Samo vi glasajte za stoku pa ce nam jos bolje biti u lijepoj nadoj Bjezite svi dok mozete iz Hrvatske

  • belzebuba 24.02.2019.

    Ne gasite nista dok ne isplate Franu

  • mimi0077 24.02.2019.

    Ma evo dolazi F16 sta kanader kakve koristi s njim

Komentiraj...
Vidi sve komentare