Obavijesti

News

Komentari 33

Gori blizu Vodica: 'Situacija je jako ozbiljna, vatra se brzo širi'

Gori blizu Vodica: 'Situacija je jako ozbiljna, vatra se brzo širi'
6

Osim što orkanska bura otežava gašenje vatrogascima, ona onemogućuje korištenje kanadera. Poviše Vodica i Tribunja, piše InfoVodice, vidi se gusti dim, a vatra je svega 500 metara zračne linije od prvih kuća

VIDEO

Požar koji je u subotu nešto prije 11 sati buknuo kod Tribunja na području Vodica širi se jako brzo, zbog čega su angažirane sve vatrogasne snage, doznaje se od vatrogasnoga zapovjednika Šibensko-kninske županije Darka Dukića.

- Situacija je dosta ozbiljna i vatra se, potpomognuta vjetrom, brzo širi borovom šumom. Morat ćemo zatvoriti cestu između Tribunja, Vodica i Ivinja jer je previše civila na terenu', rekao je vatrogasni zapovjednik.

Požar je buknuo na predjelu brda Orlov krug, nekoliko stotina metara od tamošnje zgrade 'Uljare' PZ-a Tribunj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čim je u subotu planulo na tom predjelu, na teren je upućen i dio vatrogasnih snaga koje su bile u Jasenovu kod Grebaštice, gdje je gorjelo cijelu noć.

Još je jedan požar aktivan na području Sedramića kod Drniša, a zbog bure vatrogasci na ni jednom trenutačno aktivnom požarištu ne mogu računati na pomoć kanadera. 

Požari u sedam županija

Bura s olujnim i orkanskim udarima, ponegdje većim i od 150 km/h uzrokovali su teškoće u prometu, ali i potpomognuli širenju požara na otvorenim područjima koji su zabilježeni na području sedam županija Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Šibensko-kninske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Karlovačke, a u Splitu je  oko 4 sata  izmjeren najjači udar bure u povijesti mjerenja, čak 176 km/h.  

Prema izvješću MUP-a, na području Policijske uprave (PU) dubrovačko-neretvanske požar na području Čilipa, Suvarevina u općini Konavle proširio na  borovu šumu, a opožarena površina je procijenjena na oko 3,5 hektara.

Na području PU primorsko-goranske dojavljen je požar raslinja u blizini državne ceste Rijeka – Zagreb kod skretanja za Platak kojim je zahvaćeno oko 30 ha većinom trave i niskog raslinja te požar kod Jelenja predio Soboli kojim je zahvaćeno oko 25 ha trave i niskog raslinja.

Na području PU ličko-senjske došlo je do požara raslinja na otvorenom prostoru kod mjesta Lički Ribnik koji je zahvatio oko 6 ha trava na livadi te je dim koji je nastao ometao prometovanje na prometnici Gospić – Sveti Rok te na području PU karlovačke gdje je zaprimljena dojava o požaru raslinja na području od Gornje prema Donjoj Visočki kod Slunja kojim je bila zahvaćena trava i nisko raslinje u na površini od 144 ha.

Na području triju policijskih uprava vremenski uvjeti utjecali su na gašenje požara.

Osam požara na otvorenom

Na području PU splitsko-dalmatinske zaprimljene su dojave o osam požara na otvorenom prostoru od čega MUP izdvaja tri požara koja su planula u večernjim satima i jedan jutros: na području Brda u Splitu planuo je požar u kojem je opožareno nisko raslinje i trava, a zahvatio je i oštetio parkirano osobno vozilo. Prilikom gašenja jedan vatrogasac je zadobio lakše tjelesne ozljede.
U Makarskoj je izbio požar u Vukovarskoj ulici kod nadvožnjaka, a gorjelo je nisko raslinje i makija. Zbog širenja požara, uslijed jakog vjetra, policijski službenici evakuirali  su stanare obližnjih stambenih zgrada, a nakon 20 minuta kada se stanje smirilo građani su se vratili u svoje domove. Požar je ugašen nakon dva sata.

Kod mjesta Podgora izbio je požar koji je zahvatio  oko 12 hektara trave i niskog raslinja koji je je lokaliziran, a vatrogasci dežuraju na požarištu zbog bure.

Danas u jutarnjim satima zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora na području Gradaca. Požar je i dalje aktivan, a površina nije procijenjena.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto