To je to što me zanima!

Požari u Australiji: Uništeno je stotinu kuća, troje ljudi nestalo

Šumski požar, koji je već poharao 53.000 hektara zemlje ovaj tjedan, u četvrtak je zahvatio Yarloop, u kojemu živi samo 545 ljudi. Oko 95 kuća je uništeno...
Vidi originalni članak

Veliki šumski požar u zapadnoj Australiji uništio je gotovo stotinu domova, a tri su osobe nestale u vatrenoj stihiji koja je poharala ruralno mjesto južno od Pertha, izjavili su u petak dužnosnici.

"Smatram da smo imali katastrofalne gubitke u Yarloopu", rekao je Wayne Gregson, povjerenik za hitne službe u zapadnoj Australiji.

Šumski požar, koji je već poharao 53.000 hektara zemlje ovaj tjedan, u četvrtak navečer je zahvatio Yarloop, u kojemu živi samo 545 ljudi. Oko 95 kuća je uništeno zajedno s poštanskim uredom, trgovinama i vatrogasnom postajom, izvijestili su lokalni mediji.

"Oteo se kontroli.... a nakon toga je poharao sve pred sobom, bilo je prilično zastrašujuće", rekao je dobrovoljni vatrogasac Jesse Puccio za ABC.

Požar u zapadnoj Australiji posljednji je u nizu požara koji su pogodili dijelove zemlje zbog vrućeg i suhog vremena.

Četiri osobe su poginule u nizu šumskih požara u zapadnoj Australiji u studenome, dvije osobe su smrtno stradale u požarima u južnoj Australiji, a više od stotinu domova uništeno je u požarima na Božić u državi Victoriji.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • svejedobro 08.01.2016.

    Nedavno su imali poplave, sad požare jadni ljudi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare