To je to što me zanima!

Poznata zagrebačka galerija nakon više od 30 godina bila prisiljena otići iz centra grada

Osnovali su ju i niz godina vodili umjetnici Ljerka Šibenik i Mladen Galić, dajući prostor suvremeni umjetnicima različitih orijentacija, mladim protagonistima “nove umjetničke prakse”, programima i izložbama stripa i filma
Vidi originalni članak

Zagrebačka Galerija Nova nakon 31 godine preselila se iz prostora u Teslinoj 7 koji je vraćen privatnim vlasnicima, a novi vlasnik je zatražio iseljenje.

- Neugodna vijest da trebamo predati prostor novim vlasnicima zatekla nas je u trenutku realizacije opsežnog izložbeno-diskurzivnog programa Nova 2.0 kojim obilježavamo 20 godina našeg programskog vodstva Galerije Nova - objavili su u svibnju iz WHW-a.

Galerija Nova dosad je triput mijenjala adresu. Otvorena je 1975. u sklopu Centra za kulturnu djelatnost Saveza socijalističke omladine u Teslinoj 1, a od 1979. djeluje u Mihanovićevoj 28. Centar je kasnije preustrojen u trgovačko društvo AGM, u čijem sklopu ostaje i Galerija, koja se u Teslinu 7 seli 1992.

Osnovali su ju i niz godina vodili umjetnici Ljerka Šibenik i Mladen Galić, dajući prostor suvremeni umjetnicima različitih orijentacija, mladim protagonistima “nove umjetničke prakse”, programima i izložbama stripa i filma.

WHW, koji je galerijske programe osmišljavao vodeći se temeljnim pitanjima: što, kako i za koga?, se nada da će ta “krizna situacija pomoći da se nađe i trajni prostor u kojem uz svoje veliko iskustvo mogu realizirati programe relevantne ne samo za umjetničku scenu već i za širu javnu sferu”.
 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare