Obavijesti

News

Komentari 0

Poznata zagrebačka galerija nakon više od 30 godina bila prisiljena otići iz centra grada

Poznata zagrebačka galerija nakon više od 30 godina bila prisiljena otići iz centra grada

Osnovali su ju i niz godina vodili umjetnici Ljerka Šibenik i Mladen Galić, dajući prostor suvremeni umjetnicima različitih orijentacija, mladim protagonistima “nove umjetničke prakse”, programima i izložbama stripa i filma

VIDEO

Zagrebačka Galerija Nova nakon 31 godine preselila se iz prostora u Teslinoj 7 koji je vraćen privatnim vlasnicima, a novi vlasnik je zatražio iseljenje.

- Neugodna vijest da trebamo predati prostor novim vlasnicima zatekla nas je u trenutku realizacije opsežnog izložbeno-diskurzivnog programa Nova 2.0 kojim obilježavamo 20 godina našeg programskog vodstva Galerije Nova - objavili su u svibnju iz WHW-a.

Galerija Nova dosad je triput mijenjala adresu. Otvorena je 1975. u sklopu Centra za kulturnu djelatnost Saveza socijalističke omladine u Teslinoj 1, a od 1979. djeluje u Mihanovićevoj 28. Centar je kasnije preustrojen u trgovačko društvo AGM, u čijem sklopu ostaje i Galerija, koja se u Teslinu 7 seli 1992.

Osnovali su ju i niz godina vodili umjetnici Ljerka Šibenik i Mladen Galić, dajući prostor suvremeni umjetnicima različitih orijentacija, mladim protagonistima “nove umjetničke prakse”, programima i izložbama stripa i filma.

WHW, koji je galerijske programe osmišljavao vodeći se temeljnim pitanjima: što, kako i za koga?, se nada da će ta “krizna situacija pomoći da se nađe i trajni prostor u kojem uz svoje veliko iskustvo mogu realizirati programe relevantne ne samo za umjetničku scenu već i za širu javnu sferu”.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...