To je to što me zanima!

Poznati talijanski arhitekt ima novi plan za vijadukt u Genovi

Vijadukt Morandi, na autocesti A10, urušio se 14. kolovoza tijekom olujnog nevremena, pri čemu je s njega palo više od 30 automobila i kamiona, a poginulo je 43 ljudi
Vidi originalni članak

Svjetski poznat talijanski arhitekt Renzo Piano iznio je u utorak plan za  ponovno postavljanje vijadukta u Genovi, koji se urušio ovog mjeseca, usmrtivši 43 osobe.

Piano je o svojoj zamisli razgovarao s Giovannijem Totijem, predsjednikom pokrajine Ligurije, objavio je potonji na Twitteru.

BLOKIRALI PRISTUP Dramatična snimka otkrila je trenutak urušavanja vijadukta

Renzo Piano (80) koji je projektirao centar Pompidou u Parizu i Potsdamer Platz u Berlinu, rođen je u Genovi i rekao je da ga je ta nesreća jako potresla.

U razgovoru za agenciju Ansu je rekao da nakon nesreće nije mogao ni o čemu drugome razmišljati. Vijadukt Morandi, na autocesti A10, urušio se 14. kolovoza tijekom olujnog nevremena, pri čemu je s njega palo više od 30 automobila i kamiona.

ČETVERO U KRITIČNOM STANJU Završena je potraga u Genovi, konačan broj mrtvih - 43 žrtve

Talijanska populistička vlada optužila je za nesreću privatnu tvrtku Autostrade per Italia čiji je većinski vlasnik obitelj Benetton koja odbija odgovornost.

Talijanski ministar prometa Danilo Toninelli izjavio je u utorak za televiziju Anch'io da bi vlada trebala nadzirati obnovu vijadukta koju bi trebale financirati Autostrade per Italia.

OGORČENI NA POLITIČARE Javni sprovod 18 žrtava u Italiji, dio obitelji ga bojkotira

Sve drugo bilo bi nedostatak poštovanja prema obiteljima žrtava, dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ichbin2 30.08.2018.

    zašto populistička talijanska vlada? ako je to baš tako onda se komotno i naša može tako nazivati u novinarskim člancima. a dalo bi se tu još svakakvih naziva za našu vladu naći... ali to nije tema za to

  • bucokobasica 30.08.2018.

    Imam i ja plan ali necu vam ga reci kao sto ni vi meni niste rekli kakav plan ima taj kak se vec zove arhitekt

  • Velečasni 1 29.08.2018.

    Poznati talijanski arhitekt ima plan za novi most. I Morandi je bio poznati talijanski arhitekt, pa mu se svejedno srušio most.

Komentiraj...
Vidi sve komentare