To je to što me zanima!

Policija iz Beograda: Obdukcija bi trebala biti gotova sutra

Obitelj je prva koja mora saznati je li to Matej ili nije, rekao je Antonio Gerovac
Vidi originalni članak

Delegacija Ravnateljstva policije na čelu s Antoniom Gerovcem, pomoćnikom glavnog ravnatelja policije i Načelnikom uprave kriminalističke policije u srijedu stigla je u Beograd povodom pronalaska tijela u Dunavu, za koje mediji iz Srbije tvrde da bi moglo biti Mateja Periša.

Delegaciju hrvatske policije primio je šef MUP-a Srbije Aleksandar Vulin.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Tijelo muškarca koje je pronađeno nedaleko od ovog mjesta bit će odvedeno na obdukciju, gdje će se sukladno proceduri takvih slučajeva pokušati utvrditi uzrok smrti kao i ono što sve zanima - radi li se o nestalom Mateju, te će se sukladno tome izvršiti i DNK analiza. Vidjet ćemo koje još radnje će se trebati provesti u suradnji sa srpskom policijom - rekao je Antonio Gerovac.

Na upit kada se mogu očekivati nalazi DNK analize, rekao je kako sve ovisi o tome hoće li se analiza raditi iz krvi, mekog tkiva ili kosti. No, kako kaže, najvjerojatnije će biti gotovi sutra. 

Sve okolnosti o pronalasku tijela tek se moraju utvrditi, istaknuo je.

PRONAŠLI SU TIJELO U DUNAVU Slučaj nestanka Mateja Periša pratili smo od prvog dana: Ovo je kronologija nesretnog slučaja

'Nakon obdukcije znat ćemo uzrok smrti'

- Možemo potvrditi ono što će reći obdukcija, tek tada će se moći reći s vrlo velikom vjerojatnošću, govorimo o tijelu koje je bilo u vodi nekoliko mjeseci, što je uzrok smrti mrtvog tijela koje je pronađeno u vodi - rekao je.

Dodao je kako će do kraja ostati u Beogradu, točnije sve dok se ne utvrdi uzrok smrti te ono najvažnije - radi li se o Mateju. 

TIJELO NAŠLI MORNARI Na mjestu gdje su danas našli tijelo u Beogradu, prije osam godina poginulo je troje mladih

- Obitelj je prva koja mora saznati je li to Matej ili nije - rekao je.

Podsjetimo, prijatelji su Mateja Periša zadnji put vidjeli 31. prosinca 2021. Tad su beogradskoj policiji javili da ne znaju gdje je. Bili su svi zajedno u Beogradu, nestanak su prijavili ujutro 31. prosinca, ali policija nije odmah evidentirala nestanak, nego im je savjetovala da obiđu bolnice, da bi isti dan u 18 sati i službeno pokrenula potragu. Četiri i pol mjeseca kasnije srpski mediji objavili su da je iz Dunava izvučeno tijelo mladića i da bi se prema odjeći koju je nosio te noći moglo raditi o Mateju Perišu.

ISTRAGA U TIJEKU Kapetan Zelenović prvi ugledao tijelo mladića u Dunavu: Policija ga je izvukla, misle da je Matej

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Devil's kiss 18.05.2022.

    "Prijatelji" od Mateja su OK sa premijerom, pa se oni nebi smijeli spominjat.

  • 18.05.2022.

    zašto ovu rijeku u beogradu ne zatrpaju samo bezveze ljudi ginu u njoj slučajnoo..

  • Gvozdenka 18.05.2022.

    DNK analizom ce samo utvrditi da li je to Matej ili ne ali ako nije opet nece imati pojma tko je to

Komentiraj...
Vidi sve komentare