To je to što me zanima!

Pratite uživo: Peti put bira se najbolja knjiga prozne fikcije

Tko će postati peti dobitnik doznat ćemo nakon programa koji će predstaviti finaliste nagrade, zatim prikazati specijalno priređen digest od predstava koje po djelima Miroslava Krleže izvodi HNK
Vidi originalni članak

Na velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta po peti put bit će danas dodijeljena nagrada Fric za najbolju knjigu prozne fikcije premijerno objavljene u Republici Hrvatskoj 2020/21 godine.

PRATITE UŽIVO: Dodjela nagrade Fric 

Šest lica dakle traži Frica u organizaciji tjednika Express, a tih šest lica, od kojih će jedno dobiti i nagradu sponzora Barcaffea u svoti od 75.000 kuna su: Magdalena Blažević, Ivana Bodrožić, Zoran Ferić, Korana Serdarević, Damir Uzunović i Ivan Vidak.  

Tko će stati u časnu vrstu dobitnika doznat ćemo nakon programa koji će predstaviti finaliste nagrade, zatim prikazati za ovu priliku specijalno priređen digest od predstava koje  po djelima Miroslava Krleže - Frica izvodi HNK, a to su drame „U agoniji“, „Aretej“ i „Vučjak“ i specijalno za ovu prigodu pripremljen izbor iz poezije, a sve u režiji Ivice Buljana. 

FINALE JE U SIJEČNJU Finale Frica: Žiri je odabrao šest finalista prestižne nagrade

Prisjetimo se 40 godina po piščevoj smrti da je u Bilješci o piscu za svoju prvu objavljenu zbirku poezije „Pjesme“ 1918. godine Fric napisao: „Upravi kralj. Hrv. zemalja. Kazališta predao dosad šest drama (Saloma, Sodoma, Leševi, Kraljevo, Gospođica Lili i Utopija), no sve su bile odbijene. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • x00x 23.01.2022.

    ima kaj za nives? neko zivotno djelo mozda

  • Zubotraks 23.01.2022.

    Koga zanima to

  • 23.01.2022.

    Nikad nisam razumijo ljude koji idu čitat knjige i tako to bolje npr otići u kafić s društvom imam ovu jednu susjedu ona vam stalno nešto čita i oda po tim knjižarama i kupuje i razmjenjiva knjige baš ju pitam o tome kaže da to voli ne kužim i svi ti neki naučnici su malo defektni tako i moja susjeda živi sama 50 godina ima i samo knjige čita cijeli život

Komentiraj...
Vidi sve komentare