To je to što me zanima!

Pravedno suđenje: Sud odbio žalbe "Kardinala" i Matanića

Osuđenici za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića Ustavnom sudu su se žalili jer smatraju da im je povrijeđeno pravo na pravedno suđenje, no sud je žalbe odbio
Vidi originalni članak

Ustavni sud odbio je žalbe Slobodana Đurovića zvanog Kardinal i Roberta Matanića, optuženih za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. Đurović je osuđen na 23 godine zatvora, a Matanić na 35 godina.

Oni su se žalili jer smatraju da im je povrijeđeno pravo na pravedno suđenje, a Đurović se žalio i zbog povreda prava na obrazloženu odluku, povrede načela in dubio pro reo, nezakonitih dokaza te povrede prava na čovječno postupanje i poštivanje dostojanstva, javlja Večernji. 

Sud je žalbu odbio uz obrazloženje da je suđenje bilo pravedno.

- U konkretnom slučaju krivnja podnositelja tužbe utvrđena je u kaznenom postupku nakon provedenog dokaznog postupka pred Županijskim sudom u Zagrebu. Podnositelju je bilo omogućeno da prati tijek postupka, sudjeluje u njemu, poduzima sve zakonom dopuštene radnje te prema ocjeni Ustavnog suda podnositelju nije povrijeđeno pravo na pravedno suđenje - navodi se u obrazloženju odluke Ustavnog suda.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • žaba davi rodu 16.03.2015.

    plus za sud ... mada sam iskreno rečeno skeptičan u naše pravosuđe ...

  • Sad normalno 16.03.2015.

    Sud često nije realan pa i na ovom suđenju nije bio realan previše blag u našem sudu rade mila bića

  • svejedobro 16.03.2015.

    Bravo za sud! Da je pravde do kraja života bi bili iza rešetaka!

Komentiraj...
Vidi sve komentare