To je to što me zanima!

Pravobraniteljica za djecu: Djeca stradavaju od onih koji bi ih trebali najviše zaštititi

Ovo je ponovno jedna nevjerojatna, ali, rekla bih, moguća životna situacija da djeca stradaju od ruku onih koji bi ih trebali najviše zaštititi i koji su njihovi prirodni zaštitnici, rekla je pravobraniteljica za djecu
Vidi originalni članak

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević komentirala je jutrošnja ubojstva troje djece istaknuvši da je nevjerojatna, ali moguća životna situacija da djeca stradaju od ruku onih koji bi ih trebali najviše zaštiti.

"Ovo je ponovno jedna nevjerojatna, ali, rekla bih, moguća životna situacija da djeca stradaju od ruku onih koji bi ih trebali najviše zaštititi i koji su njihovi prirodni zaštitnici", kazala je Pirnat Dragičević za N1.

OGLASIO SE I DORH Ocu koji je ugušio troje djece u Zagrebu prijeti 50 god. zatvora

Komentirajući slučaj oca za kojeg se sumnja da je ubio svoje troje djece noćas na zagrebačkim Mlinovima, nakon čega je pokušao samoubojstvo, kazala je da treba dati vrijeme za prikupljanje relevantnih informacija. 

"Bilo kakve moje procjene oko ovog slučaja bile bi sada neozbiljne i neodgovorne", istaknula je. 

KOMENTIRAO UBOJSTVA U MLINOVIMA Milanović: Nasilni muškarci u određenoj dobi postaju opasni za sebe i svoju okolinu

Dodala je da postoji mogućnost prevencije takvih situacija kroz uključivanje sustava koji procjenjuje rizike u obitelji, ali smatra da je za sada preuranjeno sustav dovoditi u kontekst ovog slučaja jer se još ne znaju nikakve informacije. 

Važno je, tvrdi pravobraniteljica, da svi stručnjaci koji sudjeluju u zaštiti djece, na prvo mjesto stave dobrobit djece.

"Kao društvo u cjelini moramo ne samo više govoriti nego i poduzimati da bi zaštitili djecu, ponekad ako je potrebno i od vlastitih roditelja", istaknula je pravobraniteljica za djecu.

Pogledajte video: Otac ubio troje djece, a sve najavio na društvenim mrežama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Josipa R 25.09.2021.

    Da li ima kakvih koristi od institucije "Pravobraniteljica... "? Ili je to bačen novac?

  • NonGMOwomen 25.09.2021.

    Da a kad roditelj stiti svoje dijete od drzave onda je to zlocin.

  • morsovac 25.09.2021.

    ali ok... i ovaj slučaj u zagorju sa školom i klincem je pokazao puno toga. kako roditelji mogu izložiti dijete radi svojih fikcija... kako strana osoba poput BJ može to dijete iskorištavati za svoje fanatične porive itd... jao užas!!! 

Komentiraj...
Vidi sve komentare