To je to što me zanima!

Pravomoćna odluka: Trojicu radikala neće izručiti Haagu

Kazneno izvanpretresno vijeće Odjela za ratne zločine potvrdilo je da nisu ispunjene pretpostavke za uhićenje i izručenje troje radikala po zahtjevu ICTY-a
Vidi originalni članak

Troje dužnosnika Srpske radikalne stranke (SRS) koje Haški tribunal (ICTY) traži zbog utjecaja na svjedoke tijekom suđenja Vojislavu Šešelju neće biti izručeni ICTY-u, pravomoćno je u četvrtak odlučio Viši sud u Beogradu.

Kazneno izvanpretresno vijeće Odjela za ratne zločine potvrdilo je da nisu ispunjene pretpostavke za uhićenje i izručenje troje radikala po zahtjevu ICTY-a, stoji u priopćenju dostavljenom medijima. 

Petar Jojić, Vjerica Radeta i Jovo Ostojić troje su radikala čije uhićenje i izručenje više od godinu dana traži Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju zbog njihova utjecaja na svjedoke i ometanja pravde u postupku koji se po optužnici za ratne zločine pred ICTY-jem vodio protiv predsjednika SRS Vojislava Šešelja.

"Rješenje vijeća je pravomoćno i izvršno" i ne podliježe izvanrednim pravnim sredstvima "niti se može tražiti odlaganje izvršenja", stoji u priopćenju dostavljenom medijima.

Šešelj je prvostupanjskom presudom ICTY-ja oslobođen svih optužbi za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH tijekom ratnih sukoba i za protjerivanje Hrvata iz Vojvodine, a tužiteljstvo tog suda najavilo je žalbu kojom će tražiti od Žalbenog vijeća da Šešelja proglasi krivim ili da presudu ukine u cijelosti i naredi ponavljanje suđenja.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • THF 19.05.2016.

    oni nisu optuzeni za zlocine, zasto da ih izruce sudu koji je oslobodio najvece ustase odgovorne za navece etnicko ciscenje u evropi u 20 stoljecu. zemlja koja je napala i rasturila Jugoslaviju, koja je ubijala vojnike suverene drzave . ustaska agresija na Jugoslaviju nikad nije zvanicno osudjena. ustaski zlocini su ostali nekaznjeni .. cemu onda ..

  • Gvendalina Ruža 19.05.2016.

    Petar Jojić odvjetnik, Vjerica Radeta -Livanjka- pravnica, a Jovo viši komunalni inspektor.

  • ZelenaHrvatska 19.05.2016.

    cijelu srpsku vladu treba spakovat za Hag jer su to sve četnici,od prvog do zadnjeg a vojvodu seselja objesit!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare