To je to što me zanima!

Pravoslavna crkva traži povrat manastira koji je klub na Hvaru

Manastir je sagrađen 1561. godine, a nakon Drugoga svjetskog rata i Zakona o denacionalizaciji postao je vlasništvo Grada Hvara i zaštićeni je spomenik kulture
Vidi originalni članak

Srpska pravoslavna crkva zatražila je povrat manastira Svete matere Paraskeve ili sv. Venerande na Hvaru, koji je danas popularni diskoklub. Klub je u vlasništvu Grada Hvara, a njime upravlja tvrtka Veneranda d.o.o. vlasnika Kazimira Markića, piše Jutarnji list.

Manastir je sagrađen 1561. godine, a nakon Drugoga svjetskog rata i Zakona o denacionalizaciji postao je vlasništvo Grada i zaštićeni je spomenik kulture. Eparhija dalmatinska navodi u priopćenju na svojim stranicama kako su sa žaljenjem konstatirali da je svetinja pretvorena u noćni klub te da je njihovo nezadovoljstvo podijelio i katolički biskup Mile Bogović. Srpska pravoslavna crkva stoga traži da nadležna tijela poduzmu sve zakonske mjere da se vjerski objekt vrati vjernicima.

Diskoteka Veneranda je, uz Carpet Diem, jedan je od najpopularnijih ljetnih klubova na Jadranu. Prošlo ljeto svečano je otvoren iako se sumnjalo da u bespravnu gradnju na zaštićenom dobru. Nakon inspekcije, vlasnik Kazimir Markić morao je ukloniti krovnu konstrukciju uz kaznenu prijavu.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • SANJA_23 20.01.2011.

    Jebote ... ove Turci *ebali 500 godina, pa Nemci i u medjuvremenu da ne nabrajam ko sve. Ove druge Italijani, Venecija, Madjarska itd, itd. Svima njima ste oprostili, iz dupeta im vase glave vire, a jedni drugima prebacujete! Pa smesni ste ako mislite da se razlikujete jedni od drugih jer ste isti!! Sve te zgrade, kulturoloski monumenti, pa i crkve kojima se ponosite i sva ta "kultura" kojom se dicite vam je OKUPATOR doneo. Od svih tih drugih neprijatelja ste toboze nesto naucili a jedni druge pljujete i ucite svoju decu da mrze! Jednako ste klali jer ste jednako lukavi svi - ne ra zli ku je te se ama ni malo, samo se drugacijim svetskim silama u dupe uvlacite pa mislite da ste pametniji! Opametite se i shvatite da cete UVEK biti susedi i da vasoj deci samo moze bolje da bude ukoliko vi shvatite koliko ste primitivni, pa to nekim cudom promenite!

  • pacijent 05.01.2011.

    Neka ga meni prodaju ja cu napravit Puf i jos zaposlit naj manje 50 radnica iz srbije i svima dobro!!!

  • dusansk 05.01.2011.

    Hristos se rodi !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare