To je to što me zanima!

Pred nama je snažna promjena vremena uz kišu i olujan vjetar

Danas se navečer i u noći, posebice na sjeverozapadu zemlje, očekuje kiša, ali i jak te olujan sjeverni vjetar, javlja HRT u svojoj prognozi...
Vidi originalni članak

Promjenu vremena donijet će frontalni poremećaj koji će se potkraj dana brzo premjestiti preko dijela Hrvatske dalje na istok. U takvim će okolnostima u istočnim krajevima prevladavati sunčano i vruće. Prema večeri porast naoblake, a u noći kiša te pljuskovi i grmljavina. Vjetar poslijepodne umjeren, u noći jak, na udare i olujan sjeverni. Jakog, na udare olujnog vjetra bit će u noći na utorak i u središnjoj Hrvatskoj, javlja HRT u svojoj vremenskoj prognozi.

- U gorskim krajevima nakon ugodno svježeg jutra od sredine se dana očekuje porast naoblake, a uz granicu sa Slovenijom potkraj dana i u noći mogući su pljuskovi i grmljavina uz jačanje sjeveroistočnog vjetra.

- Pretežno sunčano i vruće danas je na sjevernom Jadranu, a u noći na utorak ponovno se očekuje bura u jačanju.

- U prvom dijelu utorka još će biti mjestimične kiše, ali i jakog, na udare olujnog vjetra koji može stvarati teškoće. Bit će osjetno hladnije. Zatim postupno razvedravanje, pa će u sljedeća dva dana prevladavati sunčano i ponovno toplije.

- I na Jadranu će u utorak biti vjetrovito uz jaku, na udare olujnu, ponegdje čak i orkansku buru, a mjestimične kiše može biti uglavnom na sjevernom dijelu. Od srijede sunčano i postupno toplije, od četvrtka posvuda i vruće. U srijedu će bura oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Dakle, kratkotrajnu, ali intenzivnu promjenu vremena potkraj ponedjeljka i u prvom dijelu utorka donijet će hladan zrak sa sjevera. Na radost mnogih, ubrzo će ponovno zavladati ljetni ugođaj, stoji zaključno u vremenskoj prognozi HRT-a

Meteoalarm je pak za cijeli niz hrvatskih regija izdao brojna žuta upozorenja koja podrazumijevaju 'potencijalno opasno vrijeme'. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 06.07.2020.

    Voljela bi da i kod nas da nekolko dana u Splitu pada kiša i zaladi.I ovako fala bogu nema turista.I ono malo što ima može se prebroit.

  • frajer_2 06.07.2020.

    Napokon da malo osvježi

Komentiraj...
Vidi sve komentare