To je to što me zanima!

Predali 30.000 potpisa: Traže od Vlade da hitno nabavi lijek

Peticijom se traži da Vlada na izvanrednoj sjednici donese odluku o izravnoj dotaciji 10,5 milijuna kuna za potrebe hitne nabavke novog lijeka za sedmoro malih pacijenata oboljelih od neuroblastoma
Vidi originalni članak

Sedmero djece nema vremena čekati. Tražimo od Vlade da na telefonskoj sjednici omogući nabavljanje lijeka - poručili su članovi zaklade 'Solidarna'.

'Solidarna' urudžbirala je u ponedjeljak premijeru Andreju Plenkoviću 30.000 potpisa za liječenje djece u Klaićevoj bolnici. Europska agencija za lijekove, podsjećamo, odobrila je novi lijek koji povećava šansu za preživljenje djeci oboljeloj od visokorizičnog neuroblastoma i za 20 posto. Dječja bolnica u Klaićevoj za lijek, međutim, nema novaca.

- Institucije ne rade svoj posao ako je lijek odobren u Sloveniji i Srbiji, a nema ga u Hrvatskoj - rekla je Marina Škrabalo, predsjednica zaklade 'Solidarna'.

- Tražimo da se od jeseni uspostavi krizni zdravstveni fond da se ovakve situacije ne bi više događale - rekla je Škrabalo. Zahtijevaju i da Vlada dodjeli određena sredstva Dječjoj bolnici u Klaićevoj kako bi bolnica sama mogla nabavljati lijekove.

- Ne može se dogoditi da imamo 100 milijuna kuna u fondu za skupe lijekove, a djeca taj novac ne mogu dobiti jer HZZO kaže da procedura to ne dopušta - objašnjava Škrabalo.

 - Država koja ne liječi svoju djecu nije vrijedna svoje državnosti! - zaključila je Škrabalo.

Idi na 24sata

Komentari 89

  • purgerica prva 19.06.2017.

    Ma mene sam zanima jel ova teta škrabalova, uh, nemrem zaboravit oca joj Ivana Škrabala, nekad saborskog zastupnika, a nju, opet aktivistica GONG-a i Mirovnih studija. Rekao Zoka dobro: "čeka vas pakao"! I rade ga, a pojma nemaju o kojem zakonu i kojoj materiji govore, tj protestiraju. Marine, Bojane, Pejnovićke, ma, sve pravi hrvati!

  • plavi cvijet 19.06.2017.

    Da se narod nije organizirao i potpisao peticiju ne bi nitko iz Vlade ništa čak niti poduzeo za hrvatsku djecu. Mislim, poduzeo. Pod tim mislim da tek nakon ovih donešenih potpisa će se tek sastati, kako čitamo, vijećati i odlučiti da li je taj lijek dobar. A vrijeme ide. Nažalost.

  • nicolenicole 19.06.2017.

    Ovo je sramota, tko ce odgovarati ako se nedaj Boze dogodi ono najgore . Gradani RH zar ste spali na to da zivoti vase djece ovise o tome dali cete skupiti dovoljno potpisa?? Jasno mi je da ove clanke ne citaju oni koji bi trebali ali da se radi o njihovoj djeci do ovog ne bi ni doslo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare