To je to što me zanima!

Predsjednica EU parlamenta: Trebamo uvesti embargo Rusiji i prestati im financirati bombe

Moramo ciljati i na one koji podržavaju i financiraju Putina i zatvoriti sve one rupe koje još postoje. Ne smijemo ignorirati Ukrajinu, rekla je
Vidi originalni članak

Europska unija treba uvesti embargo Rusiji i smanjiti svoju energetsku ovisnost kako bi se prestalo neizravno financirati bombe, poručila je u ponedjeljak predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola na plenarnoj sjednici u Strasbourgu, zatraživši i strože sankcije.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Trebamo osnažiti svoju strategiju kako bismo ovu nelegalnu invaziju pretvorili u najskuplju pogrešku koju je Moskva ikad učinila. Moramo zaista odgovoriti na ova zvjerstva bez presedana kojima svjedočimo - rekla je Metsola u govoru na otvaranju plenarne sjednice.

Pozvala je i na usvajanje težeg paketa sankcija za Rusiju naglasivši da Europa treba ubrzati svoju politiku "nulte neovisnosti" o Kremlju.

MOGU LI POSTIĆI KOMPROMIS? Kotromanović: Rusi su morali odustati od Kijeva, potpuno su pogriješili u svom planiranju...

- Moramo ciljati i na one koji podržavaju i financiraju Putina i zatvoriti sve one rupe koje još postoje. Putinovi oligarsi i članovi njegove stranke ne smiju naći ni jedno utočište - dodala je Metsola.

Europska unija hitno razmatra nove sankcije nakon otkrića masakra u Buči, a jedan je diplomat rekao da bi novi paket mogao biti usvojen u srijedu ili četvrtak. 

Metsola je zatražila i dodatnu potporu za Ukrajince, koji se "u nemogućim uvjetima" bore za europske vrijednosti.

- Mi moramo podržati Ukrajinu: logističkom i humanitarnom pomoći i materijalnim sredstvima. Gledaju nas i traže pomoć, ne smijemo ih ignorirati - kazala je Metsola.

Europarlamentarci su minutom šutnje odali počast žrtvama u Buči, Irpinu i drugim žrtvama rata i nasilja.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • MarijanGrdašić 05.04.2022.

    Očigledno da gospođa Metsola ne razmišlja o malim ljudima koji su ovisni o energetskim potrebama u državama članicama. Nabijanja embarga i sankcija državama koje surađuju sa Rusijom EU dobiva nove neprijatelje i blokadu isporuke i nafte i plina. Očigledno da su prebrali EU dužnosnike sa dna kace.

Komentiraj...
Vidi sve komentare