To je to što me zanima!

Predsjednica: Miješanje Rusije prijetnja širenju Europske unije

Euroatlantske integracije na meti su nekih zemalja koje se u to nelegitimno miješaju, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na međunarodnom skupu o Balkanu
Vidi originalni članak

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u četvrtak u Munchenu da je miješanje nekih zemalja, posebno Rusije, prijetnja integracijama zemalja jugoistočne Europe u EU i NATO. 

Njezina izjava uslijedila je uoči skorog susreta s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom i nakon što je nedavno rekla da Moskvu vidi kao partnera u stabiliziranju prilika u tom dijelu Starog kontinenta.

- Euroatlantske integracije na meti su nekih zemalja koje se u to nelegitimno miješaju - rekla je Grabar-Kitarović na međunarodnom skupu o Balkanu, uoči početka sigurnosne konferencije u Muenchenu.

Ocijenila je da su EU i NATO izgubili interes za jugoistočnu Europu, pa su oživjele stare nacionalističke i ekspanzionističke vizije, ojačao radikalni islamizam i "generalno uključenost trećih zemalja, posebno Rusije".

- Hrvatska snažno podupire proširenje EU-a i NATO-a, ali i suverenu volju drugih da sami biraju svoje saveznike - rekla je predsjednica.

- Ono što ne toleriramo je miješanje drugih država u donošenje odluka što se događa u nekim susjednim državama - istaknula je spomenuvši kao primjer Crnu Goru.

Idi na 24sata

Komentari 198

  • Behemot 19.02.2017.

    Hrvatska godišnje gubi 2 milijarde kuna zbog sankcija Rusiji, Hrvatsku godišnje napušta 80.000 radno sposobnih građana, uz euforično navijanje debeloguze NATO marionete ..

  • ljubica ljubičica_1 18.02.2017.

    U zadnje vrime naša presednica uvjek izvali neku glupost !Pa je našla da se paća u Ruse !

  • LANA555 18.02.2017.

    Koja je to dvolična neiskrena žena.A majka . Jako puno joj je stalo do građana da do elite samo . Misli ona da če nju Bog preskočiti .

Komentiraj...
Vidi sve komentare