To je to što me zanima!

Predsjednica otkrila: Ići ću u Bleiburg, ali neću držati govor

Mislim da se stratišta trebaju koristiti isključivo za pijetet prema žrtvama, osudu svih totalitarnih režima i svega što je počinjeno u ime totalitarnih režima, rekla je
Vidi originalni članak

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila je u utorak da će Vladimir Šeks biti njezin posebni savjetnik za ustavno-pravna pitanja i da će raditi kao vanjski suradnik na volonterskoj bazi. Smatra da je riječ o osobi iznimnog iskustva, te da će njezinu Uredu jako dobro doći Šeksovo iskustvo na području zakonodavstva.

Govoreći o svojoj suradnji s Vladom i premijerom, istaknula je kako vrlo dobro surađuje s nekim od ministara, odnosno sa sektorom gospodarstva i građevinarstva, te izrazila nadu da će iduća Vlada i premijer biti "uključiviji i slušati druge".

'Tovar i čovjek pametniji su od čovjeka samog, ja sebe u svemu tome smatram tovarom'

- Ja se nadam da ćemo nakon izbora imati Vladu, predsjednika Vlade koji su puno uključiviji, koji slušaju druge. Oprostite mi na izrazu, ono što se kaže, tovar i čovjek pametniji su od čovjeka samog. Dakle, ja sebe u svemu tome smatram na neki način tovarom, da im mogu pomoći u svemu tome da riješimo probleme. Nekad te najjednostavnije narodne poslovice mogu biti stvarni pokazatelj kako u životu treba raditi. Nije mi ispod časti, niti imam bilo kakvu zadršku razgovarati s bilo kime. S Milanovićem mogu razgovarati u Banskim dvorima, Saboru, na Jelačić placu, sve dok razgovaramo - kazala je.

'Ne znam kada će biti izbori'

O datumu izbora, odnosno mogućnosti da oni budu početkom iduće godine nije htjela govoriti. 

- Ne znam kada će biti, još uvijek je sve na razini spekuliranja. Meni je iznimno bitno da se to vrijeme, od sada do izbora, dobro iskoristi za državu - rekla je.

'Ići ću u Bleiburg, ali neću držati govor'

Predsjednica je u  intervjuu za HRT potvrdila da će otići na obilježavanje žrtava Bleiburga i križnih putova sredinom svibnja, ali neće držati govor. 

- Mislim da se stratišta ne smiju koristiti za političke poruke i politiziranje, već isključivo za pijetet prema žrtvama, osudu svih totalitarnih režima i svega što je počinjeno u ime totalitarnih režima - istaknula je Grabar-Kitarović.

Ponovila je kako je upravo zbog toga u Jasenovac otišla na dan proboja logoraša kako bi se žrtvama poklonila u tišini. To mi je bitno. 

- Ne želim taj prostor smatrati  mjestom za bilo kakvu politiku ili politikantstvo i manipulacije. Zato nismo pozvali ni novinare. Htjela sam da to bude osobno, u tišini, s pijetetom prema žrtvama - rekla je.

Neće doći na Okrugli stol branitelja jer ide u Bruxelles

Kazala je da neće sudjelovati na Okruglom stolu koji organiziraju branitelji prosvjednici iz Savske 66 jer je taj dan u Bruxellesu na unaprijed dogovorenom sastanku. Rekla je kako je s prosvjednicima moguće postići kompromis, no za to je potreban dijalog koji u ovom trenutku ne vidi.

- Razumijem potpuno prosvjed branitelja, jednako tako želja mi je da što prije odu iz Savske, ali to podrazumijeva i da se krene u rješavanje problema koji ih muče - rekla je predsjednica.

Idi na 24sata

Komentari 680

  • bijelo 29.04.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • bijelo 29.04.2015.

    Za savjetnika poziva hohštaplera i notornog pijanduru šeksa kojeg su u komunizmu konobarice izbacivale iz birtija, spodobu koja bi u normalnoj državi bio portir ili možda prodavač karata na kolodvoru. Treba se zamisliti koji je licemjer i pokvarenjak grabarova kada odlazi u Bleiburg istovremeno izbacujući titovu bistu, bistu čovjeka koji se borio protiv nečovječnosti ustaštva, koji je napaćenim ljudima dao nadu i oslobodio ih zla, da, to je ona ista koja poziva u svečanu ložu svoje inauguracije dokazane ratne zločince i fašiste, kriminalce. Što se inteligencije ove nacije tiče, nju je ona pokazala još 90-te kada su izabrali tuđmana, osobu upitne inteligencije i morala, za predsjednika što dovoljno govori o inteligenciji, što reći o toj istoj hrvatskoj pameti koja nakon svih pljački i kriminala opet biraju ženu tuđmanovsko-kriminalnog.

  • VelimirMarcijus 29.04.2015.

    i ne trebaš držati govor jer si več previše gluposti reklajer ni angela merkel ne drži govo za njemačke naciste... možda su tamo pogubljivani hrvati, ali za koga su se oni borili?za okupatore.,.kao da se u našem domovinskome ratu netko od hrvata priklonio njima,, neznam tko bi im držao govor igdje

Komentiraj...
Vidi sve komentare