To je to što me zanima!

Veljača: 'Uskoro ćemo objaviti imena članova radnih skupina'

Podsjetimo, predsjednica zbog obaveza nije došla na subotnji prosvjed protiv nasilja, a organizatorica Jelena Veljača rekla je kako je razočarana zbog toga
Vidi originalni članak

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović primila je utorak u 12 sati predstavnice inicijative #SpasiMe.

- Počinje sastanak s inicijativom #spasime za nultu stopu tolerancije na nasilje u obitelji - piše na službenom Twitter profilu predsjednice. Organizatorica inicijative Jelena Veljača govorila je o daljnjim koracima skupine.

- Ovo je bio sastanak od simboličke važnosti za ovu inicijativu - predsjednica ju je podržala. S obzirom da smo svjesni njezinih ovlasti po pitanjima naših zahtjeva, pokušat ćemo naći neki model u kojem će ona javno podržati ovo što radimo. Što se tiče jučerašnjeg sastanka s premijerom, on je za nas bio konkretniji i mnogo važniji u konkretnim pitanjima. Tamo smo naišli na dobru volju, to je moj osobni dojam - rekla je Jelena Veljača, piše N1.

- Nećemo se dati instrumentalizirati, ali ćemo iskoristiti ovaj trenutak zdravog dijaloga da bismo kao građanska inicijativa dali platformu svim udrugama koje se ovim pitanjem bave 20, 30 godina, koje su povetile život i karijeru tome, koje imaju resurse i kapacitete da bismo ih gurnule u radne timove o koje smo jučer najavile - kaže Veljača.

- Osnivanje radnih skupina pri svakom ministarstvu, vezano uz konkretne zahtjeve. Svaki zahtjev upućen je nekom od ministarstava. Imena i prezimena dobit ćete u kratkom roku. Trenutno pregovaramo s udrugama koje zaista imaju stručnjake - zaključila je organizatorica prosvjeda.

Podsjetimo, predsjednica zbog obaveza nije došla na subotnji prosvjed protiv nasilja, a organizatorica Jelena Veljača rekla je kako je razočarana zbog toga. 

JELENA VELJAČA: 'Razočarala me Kolinda jer nije došla na naš prosvjed za žrtve'

- Čini mi se da bi njena, barem simbolička podrška bila potrebna. Nije se pojavila, apsolutno mi je žao. Pozvali smo sve političare i u tom smislu sam jako razočarana. Ja sam se nadala da će ona kao žena doći podržati inicijativu - izjavila je Veljača.

U međuvremenu se Veljača sastala s premijerom Plenkovićem i zajedno su dogovorili kako će u petak u javnu raspravu biti upućen protokol o radu institucija sustava kada je riječ o slučajevima nasilja u obitelji, a do kraja godine trebao bi biti otvoren cjelodnevni dežurni telefon za žrtve nasilja i sigurne kuće u šest županija koje ih nemaju te biti pripremljene izmjene zakona kojima bi se strože kažnjavalo nasilje u obitelji.

Idi na 24sata

Komentari 211

  • black metAll 20.03.2019.

    ..iz srbije došla uredovat ...koji kua???

  • mangup@dj 19.03.2019.

    Jelo vrati se ti u beograd tamo si najsigurnija među svojima

  • RanMi 19.03.2019.

    Zar ova persona nije u srbiju otišla iz HRVATSKE zbog nacizma.odakle sada ona u našem p rostoru.ista kao i pupi ovdje mlati kune, a politiku vodi u ime srbije.E MOJ NARODE-jadni

Komentiraj...
Vidi sve komentare