Obavijesti

News

Komentari 211

Veljača: 'Uskoro ćemo objaviti imena članova radnih skupina'

Veljača: 'Uskoro ćemo objaviti imena članova radnih skupina'
10

Podsjetimo, predsjednica zbog obaveza nije došla na subotnji prosvjed protiv nasilja, a organizatorica Jelena Veljača rekla je kako je razočarana zbog toga

VIDEO

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović primila je utorak u 12 sati predstavnice inicijative #SpasiMe.

- Počinje sastanak s inicijativom #spasime za nultu stopu tolerancije na nasilje u obitelji - piše na službenom Twitter profilu predsjednice. Organizatorica inicijative Jelena Veljača govorila je o daljnjim koracima skupine.

- Ovo je bio sastanak od simboličke važnosti za ovu inicijativu - predsjednica ju je podržala. S obzirom da smo svjesni njezinih ovlasti po pitanjima naših zahtjeva, pokušat ćemo naći neki model u kojem će ona javno podržati ovo što radimo. Što se tiče jučerašnjeg sastanka s premijerom, on je za nas bio konkretniji i mnogo važniji u konkretnim pitanjima. Tamo smo naišli na dobru volju, to je moj osobni dojam - rekla je Jelena Veljača, piše N1.

- Nećemo se dati instrumentalizirati, ali ćemo iskoristiti ovaj trenutak zdravog dijaloga da bismo kao građanska inicijativa dali platformu svim udrugama koje se ovim pitanjem bave 20, 30 godina, koje su povetile život i karijeru tome, koje imaju resurse i kapacitete da bismo ih gurnule u radne timove o koje smo jučer najavile - kaže Veljača.

- Osnivanje radnih skupina pri svakom ministarstvu, vezano uz konkretne zahtjeve. Svaki zahtjev upućen je nekom od ministarstava. Imena i prezimena dobit ćete u kratkom roku. Trenutno pregovaramo s udrugama koje zaista imaju stručnjake - zaključila je organizatorica prosvjeda.

Podsjetimo, predsjednica zbog obaveza nije došla na subotnji prosvjed protiv nasilja, a organizatorica Jelena Veljača rekla je kako je razočarana zbog toga. 

'Razočarala me Kolinda jer nije došla na naš prosvjed za žrtve'
'Razočarala me Kolinda jer nije došla na naš prosvjed za žrtve'

- Čini mi se da bi njena, barem simbolička podrška bila potrebna. Nije se pojavila, apsolutno mi je žao. Pozvali smo sve političare i u tom smislu sam jako razočarana. Ja sam se nadala da će ona kao žena doći podržati inicijativu - izjavila je Veljača.

U međuvremenu se Veljača sastala s premijerom Plenkovićem i zajedno su dogovorili kako će u petak u javnu raspravu biti upućen protokol o radu institucija sustava kada je riječ o slučajevima nasilja u obitelji, a do kraja godine trebao bi biti otvoren cjelodnevni dežurni telefon za žrtve nasilja i sigurne kuće u šest županija koje ih nemaju te biti pripremljene izmjene zakona kojima bi se strože kažnjavalo nasilje u obitelji.

Zagreb: Članovi inicijative Spasi me na sastanku s premijerom Plenkovićem
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 211
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"