To je to što me zanima!

'Neka Reiner što prije sazove raspravu o raspuštanju Sabora'

Dio zastupnika i klubova su izrazili želju da izbori budu u rujnu te ću u tom slučaju o njihovom mišljenju i mišljenju građana voditi računa, kazala je predsjednica
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović apelira na predsjednika Sabora da što prije na dnevni red stavi odluku o raspuštanju Sabora koju je potpisala natpolovična većina saborskih zastupnika koja se zauzima za raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora. 

POGLEDAJTE OBRAĆANJE PREDSJEDNICE:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- S obzirom da je ustavni rok od 30 dana za obavljanje konzultacija nemoguće skratiti, a uvažavajući volju većine saborskih zastupnika, ali i velike većine građana za novim izborima, apeliram na predsjednika Sabora Željka Reinera da se rasprava i odlučivanje o raspuštanju Sabora održi što je moguće prije - poručila je predsjednica. 

Izvijestila je i da su gotovo svi zastupnici izrazili želju da se izbori održe početkom rujna

- Naravno o njihovom ću mišljenju, kao i mišljenju hrvatskih građanki i građana posebno voditi računa prilikom određivanja datuma izbora - zaključila je Kolinda Grabar Kitarović. 

Ovakva odluka predsjednice stigla je nakon konzultacija na kojima je nitko nije uspio uvjeriti da uživa potrebni potporu od 76 ili više zastupnika u Saboru potrebnih za dobivanje statusa mandatara.

 

Idi na 24sata

Komentari 323

  • djo 77 18.06.2016.

    gazi strojevni korak hohoohoo

  • Anne73 17.06.2016.

    A plenkovica za presjednika hdz i nebojte se

  • Narodni glas 17.06.2016.

    kolindece .... pazi se da ti kara-marko ne zatraži opoziv... i tebe je stavio u fotelju kao i oreskovica hahhaaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare