To je to što me zanima!

Predsjednički izbori u Rusiji: Putin će pobijediti s 55 posto?

Politolozi su izvijestili kako Vladimiru Putinu rejting predviđa pobjedu, ali bi to moglo spriječiti razmišljanje da će premijer postati predsjednik u svakom slučaju
Vidi originalni članak

Ruski premijer Vladimir Putin uvjeren je kako će pobijediti na predsjedničkim izborima u Rusiji u nedjelju. Za pobjedu u prvom krugu izbora će Putin trebati dobiti 50 posto plus jedan glas, a prema predviđanjima će osvojiti 55 posto glasova. Politolozi su izvijestili kako Putinu rejting predviđa pobjedu, ali bi to moglo spriječiti razmišljanje da će premijer postati predsjednik u svakom slučaju zbog lažiranja glasova, javlja Huffington Post.

Osim Putina, na izborima za predsjednika se natječu Genadij Zjuganov iz Komunističke partije, Sergej Mironov iz Pravedne Rusije, Vladimir Žirinovski iz Liberalne demokratske stranke Rusije i neovisni kandidat Mihail Prohorov.

Vladimir Putin je u prosincu prošle godine pobijedio na parlamentarnim izborima u Rusiji, a popularnost mu je naglo pala nakon što je tamošnja oporba počela govoriti da su izbori lažirani i da ih se treba ponoviti. Ipak, nakon dva mjeseca drastičnog pada, popularnost mu je počela ponovno rasti.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • raketas 01.03.2012.

    Volia bi ja ovu kako ga neki nasi ovde zovu lopina,za predsednika,bar se ne bum ponizavali EU,a onda bi vidija ko je kod nas u nasoj lijepoj lopina.

  • PaxtonFettel 01.03.2012.

    ma jok, barem 140%

  • nuša matanova 01.03.2012.

    kako glasi kampanja "Sa Putinom prvi put do kraja"....hahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare