To je to što me zanima!

Josipović podržao Split Pride, Pusić upozorila: Sve gleda EU

Očekujem da će pitanje registriranog partnerstva, kakvo postoji u europskim zemljama, uskoro biti regulirano i hrvatskim zakonima, kazao je predsjednik
Vidi originalni članak

U povodu Split Pridea koji se treba održati 9. lipnja predsjednik RH Ivo Josipović kazao je u izjavi na YouTubeu da želi dati punu podršku organizatorima i sudionicima povorke.

- Iako je prošla već godina dana od prve Povorke ponosa u Splitu, još uvijek su svježa sjećanja na nedopustivo nasilje i govor mržnje koje sam više puta osudio i danas osuđujem - naglasio je Josipović.

- Snažno se protivim diskriminaciji istospolnih obitelji na koju želite upozoriti ovogodišnjim skupom, očekujem da će pitanje registriranog partnerstva, kakvo postoji u mnogim europskim zemljama, uskoro biti regulirano i hrvatskim zakonima - kazao je predsjednik te poželio sudionicima mirnu i dostojanstvenu povorku u Splitu.

- Poštovanje, prava manjina i prava na različitost spadaju u civilizacijske dosege europske obitelji u koju će se Hrvatska uskoro priključiti. Uvjeren sam da će građani Splita ove godine dokazati da su te vrijednosti prihvatili - završio je Josipović.

Pusić: Split Pride mora proći neometano

Ministrica vanjskih i europskih poslova, Vesna Pusić napomenula je kako će ovogodišnji Pride pomno pratiti Europska komisija i diplomatski zbor u Hrvatskoj. Podsjetivši da će se 6. lipnja u Bruxellesu biti sastanak Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje, Pusić je ocijenila kako je to trenutak u kojem "udaramo temelje onome što će biti sveobuhvatno izvješće u listopadu, na osnovu kojeg će mnoge države članice ratificirati naš Ugovor o pristupanju EU-u". Naglasila je da se Split Pride 9. lipnja mora proći neometano te dodala da će osobno prisustvovati tom događaju.

- Eventualno onemogućavanje Povorke ponosa u Splitu, Hrvatskoj može predstavljati problem u smislu provedbe njezinih vlastitih zakona, kao i u vezi zabrane diskriminacije, jer bi to bilo kršenje nediskriminacije po bilo kojem temelju, etničkom ili seksualnom - rekla je Pusić, prenosi Slobodna Dalmacija.

Idi na 24sata

Komentari 505

  • babylonfall 05.06.2012.

     evo što sve možete oćekivati od evrope, samo novi babilon, pun boleština, bolesnih umova i poganštine koji vode u sigurnu propast ! a nemožete mi reći da svijet nije u kaosu, e pa znate sada zašto,....zbog duhovnog i fizičkog i psihičkog babilona kojem se ljudi prepuštaju !!! pogledajte na internetu usporedbu eu parlamenta u strasbourgu i babylonskog tornja (tower) pa ćete vidjeti o ćemu vam govorim, a znamo što se desilo sa antičkim babilonom i zašto ! oćito je da eu želi postati novi babilon ! otkrivenje 14,8 "pade, pade babilon veliki, koji je žestokim vinom bluda svojega napajao sve narode." gospodine ostojiću i gosp milanoviću, i gđce pusić nemojte mješati svijetlo sa tamom ; nemojte blatiti našeg stvoritelja !!! efežanima 5 5 jer dobro znajte ovo: nijedan bludnik, ili bestidnik, ili pohlepnik - taj idolopoklonik - nema baštine u kraljevstvu kristovu i božjemu. 6 nitko neka vas ispraznim riječima ne zavarava: zbog toga dolazi gnjev božji na sinove neposlušne. 7 nemajte dakle ništa s njima! nema kompromisa !!! sa bogom nema kompromisa!!! ili si za boga te poštuješ njegove zakone i onako kako je bog naumio sa muškarcem i ženom ili si protiv boga!!! sredine nema !!!

  • Aguero87 05.06.2012.

    ma vidi Boga ti, ako nevolim pedere odma sam primitivac, kakva diskriminacija pedera upravo prema nama, stalno smo primitivci ako nam ne odgovaraju, a oni su neka klasa iznad nas... ahahahahahahaha bolesni poremeceni umni invalidi....

  • GledimirVidić 04.06.2012.

    Ako je seksualna orijentacija toliko važna i javna stvar zašto uz stupanj završenog obrazovanja,sportske aktivnosti kojima se bave i imovinsku karticu političkih i državnih dužnosnika nije objavljena njihova seksualna orjentacija te redovitost upražnjavanja istih da se ovaj napaćeni i prevareni narod ima čemu i nasmijati!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare