To je to što me zanima!

Predsjednik Mesić je Ivu Sanadera optužio da laže

Predsjednik je na Brijunima konstantirao da ima pravo znati kako se troše milijuni na lobiranje jer je to novac države i njezinih građana
Vidi originalni članak

Nijedan moj savjetnik nije rekao da će Hrvatska ući u EU do 2014. Ne znam odakle to premijeru. To je obična laž. Premijeru bi bilo bolje da bude suzdržan u takvim izjavama, obrecnuo se predsjednik Stjepan Mesić na poruku premijera Sanadera koji se u četvrtak u New Yorku obrušio na predsjednikove savjetnike. Sanader je tad kazao kako su izjave o tome da će Hrvatska ući u EU 2014. zlonamjerne te da su predsjednikovi savjetnici prespavali 18 godina i još misle da smo u sastavu Jugoslavije i u Nesvrstanima.

'IMAM PRAVO ZNATI KAKO SE TROŠE MILIJUNI NA LOBIRANJE'
Na traženje novinara da komentira optužbe kako su njegovi savjetnici ljubomorni na rad Vlade te kako opstruiraju rad veleposlanika Nevena Jurice, Mesić je rekao kako bi volio da su svi u Hrvatskoj bili angažirani kao njegovi savjetnici u lobiranju za ulazak Hrvatske u Vijeće sigurnosti.
- Tek sad vidim da su osigurana velika sredstva za lobiranje za koje ne znam na što su utrošena. Stoga ću tražiti da mi se točno podastru podaci o trošenju milijuna na lobiranje, da se vidi koga se plaća i na koji način se troši taj novac - ustvrdio je Mesić. Dodao je i kako je on sa suradnicima sudjelovao i u radu konferencije Nesvrstanih na Kubi i na Islandskoj konferenciji te na konferenciji Afričkog jedinstva, gdje su lobirali za ulazak Hrvatske u Vijeće sigurnosti, za što, kazao je, nije plaćeno nikakvo lobiranje.

MESIĆ POHVALIO ODLUKU AMERIČKOG SENATA
Mesić je sa Brijuna pohvalio odluku američkog Senata, koji je u četvrtak kasno navečer ratificirao Protokol o pristupanju Hrvatske i Albanije NATO-u. Predsjednik Mesić u petak je na Brijunima sudjelovao na konferenciji načelnika glavnih stožera oružanih snaga jedanaest država potpisnica Američko-jadranske povelje te NATO-a.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • petruss 26.09.2008.

    Kakvog mi pretsjednika imamo da se on boji Sanadera!!! Užas!!!

  • sanja4 26.09.2008.

    sanader uzima neke halucogene droge!

  • 11 BILI 26.09.2008.

    Sanaderu sve bolje i bolje svakim danom.....ne samo njemu nego i njegovim pijunima,seksu,bebicu,polancecu itd. itd. a sirotinji sve teze i teze iz dana u dan iz miseca u misec iz godine u godinu. ako nas slucajno prime u EU onda ce nam biti jos gore......sirotinjo i bogu si teska!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare