To je to što me zanima!

Predsjednik parlamenta tvrdi: Premijer J. Janša mora otići

Janši dajemo deset dana da se povuče s mjesta predsjednika vlade zbog korupcijske afere, rekao je predsjednik slovenskog parlamenta Gregor Virant
Vidi originalni članak

Janši dajemo deset dana da se povuče s mjesta predsjednika vlade zbog korupcijske afere i tako osigura nastavak djelovanja sadašnje vlade s novim premijerom, rekao je u subotu predsjednik slovenskog parlamenta Gregor Virant, piše Žurnal24. Virant je na čelu stranke Građanske liste (GL) koja osigurava Janši većinu u parlamentu. 

Ukoliko se Janša na taj potez ne odluči, pozivaju ga da u parlament uputi zahtjev za glasovanju o povjerenju vladi, a u tom bi slučaju GL glasovala protiv njega i njegove vlade.

U Sloveniji, podsjetimo, već dulje vrijeme traju prosvjedi građana koji traže Janšinu ostavku. Zadnji prosvjed je bio u petak u Ljubljani. Prosvjed je protekao uglavnom mirno, a prosvjednici su, između ostalog vikali i "Janša u zatvor". 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • gantice3 13.01.2013.

    Slovencima je ovo zadnja šansa da spriječe ulazak Hrvatske u EU i mislim da će oni to iskoristiti pošto poto.Nebi se iznenadio da je ovo možda i dogovor.Oni sa našim ulaskom u EU gube dosta,a pošto su prilično u banani naravno isto kao i mi nemaju što izgubiti.Gube veliki dio granice ustvari cijelu granicu,ostaju ljudi i infrastruktura neiskorišteni.Nemogu više na toj granici šefovat i glumiti koje kakve šerife i na kraju ostaju jadan mali vrt u okviru EU kejaga nitko ništa i sada ne pita a kamoli poslije.

  • wisefool 13.01.2013.

    da ali problem je što će ga zamijeniti netko jednako loš. Kada se želi srušiti loša vlast, trebaju se i postaviti zahtjevi ili alternativni politički i ekonomski program. Nije bitno TKO je na vlasti, već KAKVU politiku sprovodi. U Hrvatskoj primjer tih zahtjeva bi bio poništenje ulaska u EU, poništenje privatizacije, hapšenje svih koji su se obogatili u privatizaciji, i koji su sklapali štetne ugovore za Hrvatsku, pljenidba njihove imovine , Dodijela te imovine sirotinji i prenamjena za društveno korisnu imovinu poput sportskih i obrazovnih ili kulturoloških objekata, poništenje Codexa alimentariuma, ukidanje štetnih zakona, potpuno besplatno zdravstvo i obrazovanje, zabrana uvoza ili debelo carinjenje roba koje možemo sami proizvesti, smanjenje poreza, zabrana visokih kamata, osnivanje banke građana gdje će oni moći dizati manje kredite bez klamata, okretanje alternativnim oblicima energije i proizvodnji zdrave hrane.

  • slo72 13.01.2013.

    Pobjedaaaaa !!!! - iako mala - zasad. Janša izgubio i potporu koalicije i već je "mrtav" politik i svi mu polako okreće leđa. Polako - korak po korak, sva politićka bagra će ić. Nećemo odustat do kraja. A sve afere došle su van zbog prosvjeda, tako da susjedi sada vidite što se može i ne ćekajte predugo. Iako svi živimo u jednom skorumpiranom balkanu ipak se može okrenuti na bolje. Pozdrav

Komentiraj...
Vidi sve komentare