To je to što me zanima!

Predsjednik poručio ženama: Nemojte trpiti nikakvo nasilje

Josipović se kao otac i suprug ženama obratio povodom Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama. Ženama je poručio da skupe hrabrosti i progovore
Vidi originalni članak

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama predsjednik Ivo Josipović je kao otac i suprug poručio ženama, posebno mladima koje tek stupaju u brakove, da nikada ne trpe niti jedan oblik nasilja, kao i da ne šute o tome.

- Skupite hrabrost i progovorite. Ne samo zbog sebe, nego i zbog svojih kćeri ili prijateljica kojima se već sutra može dogoditi isto, poručio je Josipović.

Predsjednik se planira snažno zalagati da sve nadležne institucije dosljedno primjenjuju zakone,kao i da pruže pomoć i zaštitu  svim ženama žrtvama nasilja. Isto tako zalagat će se za primjereno kažnjavanje svih nasilnika. Josipović je svjestan problema koji se javljaju u provedbi zakona, a posebno traumatičnima smatra suočavanje žrtava i nasilnika tijekom sudskih postupaka. Objasnio je kako se uvijek treba voditi računa o toj činjenici te primijeniti postupovna pravila koja te slučajeve izbjegavaju ili olakšavaju. 

Svijest o neprihvatljivosti nasilničkog ponašanja treba se, kako tvrdi predsjednik, graditi kroz obrazovni sustav, a takve aktivnosti trebaju se usmjeriti prema mladim generacijama, posebno mladim muškarcima. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • željkop 22.09.2012.

    Živimo u licemjernom društvu. Svaki dan naleti nešto, pa tako i tvz. neravnopravnost žena i muškaraca. Ne podnosim licemjerje pa volim piknut takve s vremena na vrijeme.... Minusari ovo je za vas. Navalite. Pitanje. Da li žena, majka, rodilja može, tj. je li genetski sposobna (mislim nježniji spol itd.) počiniti zločin? Da li je ikako moguće da žena kao nježniji spol ikoga ubije i je ste li čuli da je žena ikad osuđena zbog ratnog zločina? Dali žena, majka, rodilja može biti nasilnik u obitelji? ako niste sigurni u odgovor opet odgovorite na prva dva pitanja.

  • zdrawe 22.09.2012.

    kao sto ti imas hrabrosti reci nesto protiv cacica,il milanovica,ha?

  • marnik954 22.09.2012.

    Ne mogu reći da sam sretan sa nekim pravima o kojima se priča samo jedan dan u godini. Ima nasilja i drugačijih oblika, a što sa njima? svakodnevno se nekome desi neko nasilje i nepravda. Mislim da država mora raditi ozbiljnije i svakodnevno na mjerama protiv nasilja kako bih jednog dana ako bog da postali uljuđena i pravna država gdje se nitko ne bi osjećao suvišnim ili zakinutim. E to bih bio već raj! A ima li ga!!!????

Komentiraj...
Vidi sve komentare