To je to što me zanima!

'Milanovićevo neizlaženje na izbore je poruka Bernardiću...'

Plenković je rekao da mu je jako čudno da predsjednik Republike Hrvatske ima stav koji gotovo ne poštuje pozitivne zakonski okvir koji je donio Hrvatski sabor, a to je da je Dan državnosti 30. svibnja
Vidi originalni članak

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u petak da mu je žao, ali i "jako čudno da predsjednik Republike Hrvatske ima stav koji "gotovo ne poštuje pozitivne zakonski okvir koji je donio Hrvatski sabor, a to je da je Dan državnosti 30. svibnja."

Plenković je ponovio i da je mogući Milanovićev neizlazak na izbore poruka Bernardiću i onima koji su glasali za njega na predsjedničkim izborima ali, kaže, to nije njegov problem.

Upitan hoće li predsjednik države doći na sutrašnji program u povodu Dana državnosti, premijer je rekao da su oni pripremili program koji kreće s polaganjem vijenaca na Mirogoju, a nakon toga je predviđena sveta misa u crkvi sv. Blaža na kojoj, koliko je on čuo, Milanović neće biti.

- Onda je predviđen program na Trgu sv. Marka gdje ćemo mi isto biti, a čuo sam da on neće biti, bit će i plotuni s Medvedgrada, njih 30 za 30 godina hrvatske državnosti, a navečer i koncert ispred HNK gdje ćemo mi biti, a čuo sam da on ni tamo neće biti - dodao je.

Plenković je komentirao i zbog čega je Dan HV obilježio u srijedu, a ne u četvrtak kao Milanović kada se taj dan obilježava.

- Dulje sam planirao s MORH-om da dođem na otvaranje velikog hotela za polaznike i profesore na Hrvatskom vojnom učilištu u koji investirala naša vlada kao što je investirala u HV cijeli ovaj mandat - ustvrdio je.

Plenković je rekao i da do njega ne dolaze sadržaji iz novinarskih grupa, niti mu visoki novinarski izvori otkrivaju što se piše. "To znaju svi novinari, neka vam bilo tko kaže s kim ja to imam komunikaciju", istaknuo je.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • 31.05.2020.

    Ja sam to skužila sasvim drgačije.Čovjek ne želi glasovat želi biti neutralan.

  • detektor istine 30.05.2020.

    Vjerodostojni je postao smiješan .....

  • Miške 30.05.2020.

    Dečki, ponašate se kao 2 kokoteka. Budite dostojanstveni, barem na visokim mjestima na kojima se nalazite . Ali vraga, ključa stalno ta južnjačka kamenjarska krv. Hvarani su inače mirni ljudi, što je Plenkoviću, stalno bi se tukao sa Milanovićem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare