To je to što me zanima!

Predsjednik Tuerk predložio Zorana Jankovića za premijera

Stranka Pozitivna Slovenija koju vodi Zoran Janković je na prijevremenim izborima 4. prosinca osvojila 28,5 posto glasova i 28 od ukupno 90 parlamentarnih mandata
Vidi originalni članak

Slovenski predsjednik Danilo Tuerk predložio je u četvrtak Zorana Jankovića za mandatara nove slovenske vlade, prenosi AlJazeera.

Stranka Pozitivna Slovenija koju predvodi Zoran Janković na prijevremenim je izborima 4. prosinca prošle godine osvojila 28,5 posto glasova i 28 od ukupno 90 parlamentarnih mandata.

Tuerk je odluku najavio na konferenciji za novinare u Ljubljani nakon čega je o prijedlogu obavijestio i predsjednika slovenskog parlamenta koji će donijeti odluku tijekom sljedećih sedam dana. Da bi postao novi slovenski premijer, Janković treba osigurati natpolovičnu većinu u parlamentu, odnosno 46 glasova.

Predsjednik Slovenije indirektno se ''obrušio'' na nedavni prijedlog američkog ambasadora Josepha Mussomelija u Sloveniji koji je vodećim političarima u zemlji savjetovao formiranje ''velike koalicije''.

Takve je izjave Tuerk nazvao neprimjerenima te poručio kako očekuje reakciju slovenskog ministra vanjskih poslova jer vladu ne sastavljaju strani diplomati.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ops 06.01.2012.

    U pravu si a oni su titova skola.

  • drug Tito_1 06.01.2012.

    Bravo Slovenci, samo se čuvajte lopina tipa Janše i ostalih....

Komentiraj...
Vidi sve komentare