To je to što me zanima!

Nakon ljetne pauze: Zastupnici se vraćaju u Sabor 17. rujna

Pred zastupnicima će se naći odluke poput referenduma protiv outsourcinga, trebalo bi se promijeniti izborno zakonodavstvo, bit će izglasana i porezna reforma
Vidi originalni članak

Saborski zastupnici nakon dva mjeseca odmora na svoja radna mjesta vratit će se 17. rujna, dva dana nakon službenog kraja ustavne stanke. Predsjednik Sabora Josip Leko najavio je da će sjednica trajati šest tjedana.

- Za Svi svete i Dušni dan ćemo imati stanku nakon čeka ćemo nastaviti s novom sjednicom u jesenskom zasjedanju - najavio je Leko.

Nakon odmora zastupnici će za raspravu imati 62 točke dnevnog reda od kojih je 24 zakona od kojih je četiri u hitnom postupku. Upitan što je sa zakonskim prijedlozima koji su u proceduri, vezani su za promjenu izbornog zakonodavstva Leko je samo kazao da ih je nekoliko s tom tematikom. Iako Laburisti negoduju što je njihov prijedlog izbornog zakonodavstva na 52 mjestu dnevnog reda, Leko ne zna zašto misle da se to neće uspjeti raspraviti. Kazao je da se o tom prijedlogu čeka stajalište Vlade. Na najave Inicijative 'U ime obitelji' koja 21. rujna kreće u prikupljanje potpisa za referendum o izmjenama izbornih pravila. predsjednik Sabora je kazao:

- Sve su to demokratski procesi koje uvažavamo i sigurno će se naći na raspravi u Saboru - rekao je.

Leko nije otkrio što će biti prioriteti na početku zasjedanja Sabora, jer očekuje od Vlade da ih utvrditi. Nakon saborskog aktualca, prvi tjedan rada zastupnici će raspraviti izvješća koja su, kaže, važna za druge zakone i druge akte koji će doći od Vlade. Rebalans proračuna i mini porezna reforma vjeruje da će se na dnevnom redu već tijekom ovog mjeseca.

Leko je prokomentirao i potez srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića koji je bunjevačkim Hrvatima u Subotici podijelio udžbenike na ćirilici.

- Mislim da je to ispod demokratskih standarda EU kojima Srbija teži, u zaštiti ljudskih prava, posebno prava ljudskih manjina - kratko je kazao.


Idi na 24sata

Komentari 39

  • munjal 10.09.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • lotus_1 10.09.2014.

    Ufff, koliko posla ih očekuje. Nadam se da su se imali vremena odmoriti.

  • ŽeljkoGlavač 09.09.2014.

    Ja mislim da su bili prekratko na god.odmoru?Treba im ga produžiti,do slijedečih izbora!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare