To je to što me zanima!

Izmjene u HDZ-u: Karamarko predsjednik, smijenili i Šeksa

HDZ je tijekom 2012. godine napravio preustroj unutar stranke. Novi čelnik najjače oporbene stranke je Tomislav Karamarko, a Kosor i Šeksa su degradirali i u Saboru
Vidi originalni članak

Na općem saboru HDZ-a 20. svibnja 2012. godine Tomislav Karamarko je izabran za novog predsjednika najjače oporbene stranke u Hrvatskoj. Uvjerljivo je pobijedio protukandidata Milana Kujundžića, koji je skupa s njim izborio drugi krug izbora. Bio je bolji od njega za čak 110 glasova. Članovima HDZ-a je u pobjedničkom govoru poručio kako su svojom odlukom pokazali  da žele bolji HDZ te im se zahvalio na izboru, a zahvalio se i protukandidatima te bivšoj predsjednici stranke Jadranki Kosor.

Istaknuo je kao će zaboraviti sve loše što je doživio u kampanji te da će inzistirati na izmjenama kodeksa ponašanja. Dodao je kako će raditi na uređenju stranke i jačanju komunikacije te jačanju zajedništva. Vladajućoj koaliciji je Karamarko nakon pobjede poručio kako je prošlo vrijeme komocije te neodgovornosti i eksperimentiranja s Hrvatskom. U zagrebačkom Lisinskom 2011 izaslanika okupilo se kako bi izabralo novo vodstvo stranke. Lisinski su simbolično izabrali za 15. Opći sabor, jer je prije 22 godine prvi predsjednik Franjo Tuđman iz njega krenuo u izbornu pobjedu.

Napunih mjesec dana nakon izbora u stranci, Klub HDZ-a je potvrdio smjenu Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa s mjesta potpredsjednika Sabora te su imenovali Željka Reinera i Tomislava Čuljaka na te funkcije. Kosor je nakon toga izjavila kako je šalju u ropotarnicu političke povijesti, na što je Karamarko rekao da to nije istina. Novi šef stranke nahvalio je Vladimira Šeksa nakon njegove smjene u Saboru te je rekao kako njemu nitko ne može osporiti zasluge za stvaranje stranke i države te da HDZ računa na njega. Šeks je istaknuo da to nije njegov kraj te da nema govora kako će izaći iz HDZ-a. 

Novi potpredsjednik stranke postao je Dražen Bošnjaković, a zamjenik predsjednika stranke je Drago Prgomet. Glavni tajnik stranke je Milijan Brkić, a među ostalim potpredsjednicima stranke su i Marijan Coner, Dubravka Šuica, Božo Galić, Božidar Kalmeta i Damir Jelić. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • medobrundo007 18.12.2012.

    evo nam buduceg premijera koji nece pokrasti ni vise ni manje nego taman

  • WOMANIZER 18.12.2012.

    ma, isto sra.e drugo pakovanje!

  • ribić2 18.12.2012.

    Poslije svega ja ipak mislim da bi mi čitatelji i komentatori trebali prestati čitati ili barem komentirati članke lista 24sata jer smatram da smo svi mi komentatori punoljetne osobe kojima netreba ispravljati vijuge u glavi ili nas braniti, a pogotovo ne od onih koje nismo angažirali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare