Obavijesti

News

Komentari 7

Izmjene u HDZ-u: Karamarko predsjednik, smijenili i Šeksa

Izmjene u HDZ-u: Karamarko predsjednik, smijenili i Šeksa
25

HDZ je tijekom 2012. godine napravio preustroj unutar stranke. Novi čelnik najjače oporbene stranke je Tomislav Karamarko, a Kosor i Šeksa su degradirali i u Saboru

VIDEO

Na općem saboru HDZ-a 20. svibnja 2012. godine Tomislav Karamarko je izabran za novog predsjednika najjače oporbene stranke u Hrvatskoj. Uvjerljivo je pobijedio protukandidata Milana Kujundžića, koji je skupa s njim izborio drugi krug izbora. Bio je bolji od njega za čak 110 glasova. Članovima HDZ-a je u pobjedničkom govoru poručio kako su svojom odlukom pokazali  da žele bolji HDZ te im se zahvalio na izboru, a zahvalio se i protukandidatima te bivšoj predsjednici stranke Jadranki Kosor.

Istaknuo je kao će zaboraviti sve loše što je doživio u kampanji te da će inzistirati na izmjenama kodeksa ponašanja. Dodao je kako će raditi na uređenju stranke i jačanju komunikacije te jačanju zajedništva. Vladajućoj koaliciji je Karamarko nakon pobjede poručio kako je prošlo vrijeme komocije te neodgovornosti i eksperimentiranja s Hrvatskom. U zagrebačkom Lisinskom 2011 izaslanika okupilo se kako bi izabralo novo vodstvo stranke. Lisinski su simbolično izabrali za 15. Opći sabor, jer je prije 22 godine prvi predsjednik Franjo Tuđman iz njega krenuo u izbornu pobjedu.

Napunih mjesec dana nakon izbora u stranci, Klub HDZ-a je potvrdio smjenu Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa s mjesta potpredsjednika Sabora te su imenovali Željka Reinera i Tomislava Čuljaka na te funkcije. Kosor je nakon toga izjavila kako je šalju u ropotarnicu političke povijesti, na što je Karamarko rekao da to nije istina. Novi šef stranke nahvalio je Vladimira Šeksa nakon njegove smjene u Saboru te je rekao kako njemu nitko ne može osporiti zasluge za stvaranje stranke i države te da HDZ računa na njega. Šeks je istaknuo da to nije njegov kraj te da nema govora kako će izaći iz HDZ-a. 

Novi potpredsjednik stranke postao je Dražen Bošnjaković, a zamjenik predsjednika stranke je Drago Prgomet. Glavni tajnik stranke je Milijan Brkić, a među ostalim potpredsjednicima stranke su i Marijan Coner, Dubravka Šuica, Božo Galić, Božidar Kalmeta i Damir Jelić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...
Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...
'PLENKOVIĆ NIJE IMAO IZBORA'

Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...

Naveo je da je DP je dobio glasove na antisrpskoj kampanji, a oformio se antićiriličnoj kampanji. Ipak, navodi da nisu oni spriječili da SDSS bude dio vladajuće većine...