To je to što me zanima!

Prekoračenje od 50 %: Splićani su 3 sata udisali zagađeni zrak

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo kažu da više nema razloga za uznemirenost, jer je sada zrak dobre kvalitete. Ipak, savjetuju ljudima da se zatvaraju u klimatizirane prostore i da nose maske ako idu van
Vidi originalni članak

Od 19.30 do 22.30 u ponedjeljak imali smo prekoračenje onečišćenja zraka za 50 posto, i to dok je gorjelo na Karepovcu. Sad je zrak u Splitu dobre kvalitete. Na mjernoj postaji Karepovac vrijednosti sumporovodika H2S su uobičajene, te su niže od graničnih vrijednosti, rekla je Jasna Ninčević iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) za N1 Televiziju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ninčević tvrdi da u zraku sada nema nikakvih toksičnih plinova, ali da zbog prašine i čađe na snazi ostaju preporuke da se građani zatvore u svoje klimatizirane prostore, posebno osjetljive skupine.

U NZJZ kažu da nema razloga za uznemirenost te da sam dim i miris koji se osjeti u zraku ne predstavlja  neposrednu opasnost za zdravlje ljudi ali može izazvati iritaciju dišnih puteva kao i peckanje u očima.

Zato Splićanima preporučuju da zatvaraju prozore i vrata, klimatiziraju prostore u kojima borave, posebice ukoliko se radi o kroničnim plućnim i srčanim bolesnicima i maloj djeci.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • mija munja 19.07.2017.

    Nista im neće biti ....

  • ~istina~ 19.07.2017.

    Neznam jel još kome al meni u glavi vrtoglavice mislim da od udisanja sinoć onog dima .velika količina je bila u zraku....imali jos ko taj problem od jutros....iz splita

  • Sigmund Freud 19.07.2017.

    Zamisli pa Brođani udišu dok se rode pa dok ne umru. Orijuna samo tri sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare