To je to što me zanima!

Prema Kijevu ide ruski konvoj dug više od 64 kilometra!?

Snimke Maxara, američke satelitske tvrtke, također pokazuju da su nove trupe i borbeni helikopteri smješteni u Bjelorusiji blizu granice s Ukrajinom. Prema Kijevu ide ruski konvoj dug 64 kilometra
Vidi originalni članak

U ponedjeljak je američka satelitska tvrtka Maxar objavila kako prema Kijevu, koji je i dalje pod kontrolom ukrajinske vlasti, kreće ruski vojni konvoj dug 27 kilometara.

POGLEDAJTE VIDEO: Gradonačelnik ostao bez grada

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ipak, zadnji izvještaji govore da je konvoj dug i više od 64 kilometra. Snimke spomenutog Maxara također pokazuju da su nove trupe i borbeni helikopteri smješteni u Bjelorusiji blizu granice s Ukrajinom.

Na ulicama Kijeva, natpisi koji se inače koriste za prometna upozorenja pokazivali su poruke: "Putin je izgubio rat. Cijeli svijet je uz Ukrajinu."

Borbe su se također dogodile oko lučkog grada Mariupolja, rekli su dužnosnici, a ruske snage zauzele su dva mala grada oko nuklearne elektrane na jugoistoku Ukrajine, izvijestila je novinska agencija Interfax.

Pregovori između dviju zaraćenih strana vođeni su na granici s jakim ruskim saveznikom Bjelorusijom - lansirnoj rampi za invaziju ruskih trupa. Ukrajina je rekla da želi osigurati trenutni prekid vatre i povlačenje ruskih snaga. Kremlj je odbio komentirati svoje ciljeve. 

Sastanak je završio tako što su se dužnosnici vratili u glavne gradove na daljnje konzultacije prije drugog kruga pregovora, rekao je novinarima savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihailo Podoljak.

POGLEDAJTE VIDEO: UŽIVO O RATU UKRAJINA RUSIJA

Idi na 24sata

Komentari 45

  • srni106 01.03.2022.

    Ja sam na toj lokaciji di je konvoj tocno ,jesmo sigurni da nisu metri u pitanju ,64km mi nesto ne stima

  • 01.03.2022.

    Ne mogu ukrajinci toga uništiti koliko patuljak moze dobaviti

  • LaCROkodil 01.03.2022.

    Dali je to kao i Montgomery i pustinjska lisica ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare