Obavijesti

News

Komentari 750

Delegati otišli na konzultacije s vođama, a pregovori će se u narednim danima nastaviti

Delegati otišli na konzultacije s vođama, a pregovori će se u narednim danima nastaviti
18

Grad Gomel u Bjelorusiji, blizu granice s Ukrajinom, domaćin je prvog pokušaja pregovora između Rusije i Ukrajine od početka invazije. Pregovori su za danas gotovi, a očekuje se da će biti i drugi krug

>>> Zbivanja iz rata u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

POGLEDAJTE VIDEO: UŽIVO O RATU U UKRAJINI

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Pregovori Rusije i Ukrajine 10.00 , Gomel, Bjelorusija
Sortiranje događaja
18.30

Jedan od predstavnika ruske delegacije na pregovorima s ukrajinskom stranom u Bjelorusiji, šef Međunarodnog odbora Dume Leonid Slutski, iznio je još detalja o pregovorima.

Leonid Slucki kazao je nakon razgovora da postoji nada u pozitivan epilog.

- Da nije tako pregovori se ne bi nastavljali. Ukrajinska delegacija bila je spremna saslušati i sudjelovati u najdetaljnijem razgovoru o pitanjima koja su bila na dnevnom redu - kaže Slucki.

17.52

Pregovori s Ukrajinom su trajali oko pet sati. Detaljno smo prošli sve točke dnevnog reda i našli smo neke točke u kojima možemo predvidjeti zajedniške stavove. Najvažnije je da smo dogovorili nastavak pregovora - rekao je u ponedjeljak novinarima šef ruske delegacije Vladimir Medinski.

17.48

Iako ruski pregovarači nisu iznijeli svoje zahtjeve, iznio ih je Vladimir Putin koji je u ponedjeljak razgovarao s francuskim predsjednikom Macronom.

Putin je izjavio kako traži od Ukrajinaca demilitarizaciju te da Krim, koji je Rusija anektirala, priznaju kao ruski teritorij. Rekao je i kako traži da Ukrajina bude "neutralna" država.

17.35

Pregovori su u ponedjeljak trajali više od pet sati, a novi sastanak bi se trebao održati narednih dana na poljsko-bjeloruskoj granici. 

Ukrajinska strana nakon pregovora poručila je sljedeće: "Ukrajina i Rusija su na razgovorima identificirali niz tema te prijedloge i rješenja".

Javio se i šef ruske delegacije Vladimir Medinski. "Sljedeća runda pregovora bit će održana na poljsko-bjeloruskoj granici", objavio je.

Ranije su Ukrajinci rekli kako traže prekid vatre i da se ruske snage povuku. Rusija nije rekla koji su njihovi zahtjevi. Rekli su samo da se traži rješenje koje bi bilo u interesu obje strane. 

17.25

RIA javlja da su pregovori između ukrajinske i ruske delegacije za danas završili. Pregovarači su otišli u svoje glavne gradove na konzultacije s vođama, a očekuje se da će doći i do druge runde pregovora. 

Komentari 750