To je to što me zanima!

Premijer: Ako će DORH tražiti, i ja ću se odazvati na razgovor

Meni je u interesu da DORH utvrdi cijelu istinu s jednom aferom koja je dobila puno veće razmjere nego što je itko mogao pretpostaviti na početku, kazao je Plenković
Vidi originalni članak

Ako će DORH imati potrebu za takvim ispitivanjem, ja osobno i moji suradnici iz kabineta odazvat ćemo se na razgovor s istražiteljima, kazao je premijer Andrej Plenković novinarima u Bruxellesu, odgovarajući na pitanja vezana uz aferu 'dnevnice'.

- Napravio sam ono što je normalno da se napravi kad vidite na svoje oči da je nešto puno dublje i ozbiljnije nego na prvi pogled. Postupio sam ne samo kao predsjednik Vlade, nego kao običan građanin, pravnik, zdravorazumski. Ne samo ja, nego svi ljudi koji rade u Vladi spremni su se odazvati na razgovore i pojasniti stajalište ili upite koje istražitelji mogu imati - rekao je  premijer, javlja Večernji list.

Upitan uživa li glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan njegovo i HDZ-ovo povjerenje, premijer Plenković je podsjetio da se njegova Vlada već očitovala na DORH-ovo izvješće o radu za 2015., te da je dalje to “tema za Sabor”.

'Očekujem od glavnog državnog odvjetnika da kvalitetno obavlja zadaće'

- Meni je u interesu da DORH utvrdi cijelu istinu s jednom aferom koja je dobila puno veće razmjere nego što je itko mogao pretpostaviti na početku. Očekujem od glavnog državnog odvjetnika da kvalitetno obavlja zadaće. Mi surađujemo na nizu tema, od procesuiranja ratnih zločina, zastupanja države u međunarodnim sporovima, arbitražama. Normalno je da je ta suradnja bila ostvarena i kad je riječ o ovakvom, doslovno vrlo bizarnom, slučaju - rekao je Plenković. 

Dosadašnja suradnja između njega kao premijera i Cvitana kao glavnog državnog odvjetnika bila je, kako je rekao, jako dobra.

 - Nismo se mi sad viđali svaki dan, ali kad god smo imali referentnu točku oko koje se moramo konzultirati, ta suradnja je bila visoko profesionalna - rekao je Plenković.

Idi na 24sata

Komentari 119

  • kokaza10 10.03.2017.

    Nego što ćeš nego se odazvati, pred zakonom smo jednaki! Ajde više smanji tu svoju ispraznu retoriku.

  • Glasna 10.03.2017.

    ma cuj njega...on obzanjajuje kako ce se, svojom voljom odazvati ako ga dorh pozove....jer ne mora, to je njegova dobra volja....koji lik majko moja....sanader je za njega mala beba....

  • --- DAVOR --- 10.03.2017.

    Plenki a ko te uopče pita hočeš li se ili nečeš odazvat? Dali se to tebe pita? Ti odlučuješ o tome??

Komentiraj...
Vidi sve komentare