To je to što me zanima!

Premijer zadovoljan: Ovaj rast jači je i od Vladinih projekcija!

Procijenjeni rast BDP-a u prvom ovogodišnjem tromjesečju od 3,9 posto na godišnjoj razini jači je od očekivanja, pa i od Vladinih projekcija, rekao je Plenković na početku Vladine sjednice
Vidi originalni članak

Podsjećajući da BDP raste kontinuirano 19 tromjesečja zaredom, rekao je da je rast u prvom kvartalu brži i jači od očekivanog, pa i od Vladinih projekcija, koje za cijelu 2019. godinu iznose 2,6 posto.

Rast u prvom kvartalu, dodao je, svrstava Hrvatsku među zemlje EU-a s najvećim rastom, što je sigurno ohrabrujuće.

DVIJE STRANE MEDALJE BDP znatno porastao: Trošimo, gradimo, ali još uvijek kaskamo

- Ohrabrujuće je i to da je se rast bazira na povećanom izvozu, povećanju javnih ulaganja i apsorpciji europskih sredstava u provedbi velikih infrastrukturnih projekata, ali i zahvaljujući politici Vlade koja je kroz poreznu reformu i razne druge oblike te kroz administrativno rasterećenje, građanima ostavila više sredstava, tako da je porasla i potrošnja - rekao je premijer Andrej Plenković.

SKOK INVESTICIJA Marić o rastu BDP-a: 'Ovo je bolje nego što smo očekivali'

Rast u prvom kvartalu je, kako je rekao, jako dobar signal za hrvatsko gospodarstvo. Upozorio je da treba biti realan u očekivanjima u sljedećim kvartalima, no siguran je da će rast u prvom kvartalu pridonijeti ukupnoj stopi rasta u 2019. godini.

Idi na 24sata

Komentari 109

  • ljubica ljubičica_1 31.05.2019.

    Lako je glupom narodu pričat bajke!

  • 30.05.2019.

    Ja uvijek imam jednako kuna u novcaniku tj nemam ih bez obzira rastao ili padao bdp

  • nec.1996 30.05.2019.

    raste plenko ,,kuda idu divlje svinje,u stetu ,svaki hdz po par miljuna evra,kako vas nije sramota lagati nas,vi rastete va mi ne mozemo si ni kravatu kupiti ,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare