To je to što me zanima!

"Premijera nema u javnosti jer smo svi mi veći operativci"

Premijer je netko tko donosi odluke, prva je osoba u komunikaciji sa svim svjetskim državnicima, objasnila je u intervjuu potpredsjednica Vlade i ministrica M. Opačić
Vidi originalni članak

Pa premijer je u Vladi. Naravno da ga vidim. Radi svoj posao, koordinira. Ima jednu drugu vrstu posla, za razliku od nas koji smo svi puno veći operativci. On je netko tko donosi odluke, prva je osoba u komunikaciji sa svim svjetskim državnicima i njegov posao se svodi na komunikaciju s veleposlanicima, predstavnicima drugih zemalja, rekla je potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike Milanka Opačić u petak u intervjuu za Soundset

"Očekujem burne reakcije Crkve na novi zakon o MPO-u"

Osvrnula se i na raspravu o novom Zakonu o medicinski potpomognutoj oplodnji. Na pitanje voditelja, može li neka žena bez partnera, krenuti u taj proces,  odgovorila je : 

- Ako kažemo da je riječ o liječenju bolesti, onda ona može ići na medicinski potpomognutu oplodnju. Meni je jako drago da smo, nakon dvije godine borbe za zamrzavanje zametaka, uspjeli. To je zlatni standard u liječenju neplodnosti.  Hoće li biti zamrzavanja jajnih stanica ili zametaka, to će procjenjivati medicinska struka. Zakon ne rješava probleme istospolnih zajednica. To je prvenstveno medicinski zakon. Opačić kaže kako očekuje burne reakcije Crkve na ovakvu regulativu. 

"Oduzet ćemo dijete razvedenom roditelju ako drugom roditelju ne bude dao da vidi dijete"

Posebno oštra Opačić je bila po pitanju izmjene Obiteljskog zakona, a vezano za razvod braka, i to ponajprije zbog traume koju na djecu ostavljaju roditelji. Nada se dovršetku ovog zakona do kraja godine, a posebno ''bezobraznim'' roditeljima nakon razvoda će se oduzimati djeca.

-  Nažalost, imamo mnogo konfliktnih razvoda brakova, zbog nedostataka mehanizama u zakonu, pa cijenu plaćaju djeca, koju su zlostavljana od oba roditelja jer se neodgovorno prepucavaju preko leđa djeteta. I onda djeca odrastaju bez jednog roditelja jer mu drugi roditelj ne dopušta da vidi dijete. Uvest ćemo medijaciju kao metodu razgovora među posvađanim roditeljima, a onom roditelju koji ustraje na tome da drugom roditelju uskrati da vidi dijete, oduzimat ćemo djecu – rezolutna je Opačić.

Osvrnula se i na problem dugotrajnog posvajanja djece. Ministarstvo će objediniti sve podatke o točnom broju djece u domovima i broju posvajatelja u jedan ručno izrađen registar. Jedan odjel bavit će se isključivo pitanjem posvojenja, najavljuje. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • lronaleonić 31.03.2012.

    Ma rekao bi on možda, ali ne da Čačić i Linić.On se napudra i manekenira.

  • imbra6 31.03.2012.

    mileno generacije moja

  • štefek 30.03.2012.

    Zoran Milanović zainteresiran Stanoviti otpor Čačićevoj ideji stiže iz takozvanog riječkog lobija, koji predvodi ministar financija Slavko Linić. Linić se, naime, nema namjeru odreći kontrole nad državnom kasom, a ukoliko premijer Milanović pristane na inicijativu koalicijskog partnera riječki ministar tražit će izdvajanje ministarstva financija kako bi u slučaju ulaska ruskih partnera mogao nastaviti u potpunosti kontrolirati ovo važno ministarstvo. Resori unutarnjih poslova, gospodarstva, zaštite okoliša, poljoprivrede u potpunosti bi bili podređeni ruskim investitorima, a prvi potpredsjednik Čačić tvrdi da bi takva raspodjela poslova donijela Hrvatskoj nova ulaganja. - Sve dosadašnje Vlade pokazale su da u Hrvatskoj nema dobrih upravljačkih kadrova, odnosno da država ne funcionira kad je vode isključivo domaći kadrovi. Ulazak ruskih partnera stoga bi značio znatan pomak u efikasnosti Vlade, tvrdi Čačić.

Komentiraj...
Vidi sve komentare