To je to što me zanima!

Premijerka Kosor: Vrijeđa me kada me zovu Jaca

Kosor je na raspravi o ravnopravnosti spolova u medijima rekla da se političarkama broje pari cipela, a posebno im je teško ako nisu u braku
Vidi originalni članak

Premijerka Jadranka Kosor navela je novinski članak o sebi kao primjer seksizma u hrvatskom društvu.
- Nitko ne problematizira kada se grle i ljube premijeri - komentirala je Kosor članak pod naslovom 'Očito je premijerka osim posla šarmirala još jednog premijera'. Dodala je da su se mediji pri njenom susretu s Barackom Obamom najviše bavili njenom torbicom, a gotovo uopće ne poslom koji je tada obavila. Sudjelovala je na okruglom stolu 'Ravnopravnost spolova u medijima' i zaključila da se premijerima, ministrima i saborskim zastupnicima nikada nije brojalo koliko odijela ili pari cipela imaju. Smatra da je ženama tri puta teže uspjeti u politici nego muškarcima, a posebno onima koje nisu u braku, prenosi tpotal.
- Valjda misle da onu koja je u braku ima tko braniti - rekla je Kosor. Kritizirala je i članak u novinama u kojem su predsjednika Ivu Josipovića nazvali punim imenom kao i nogometnog trenera Slavena Bilića, no premijerku su oslovili sa 'Jaca'.
- I to je na žalost uvijek tako i to je uvreda - rekla je Kosor.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • drug Tito_1 07.05.2010.

    nekad bi bila drugarica Jadranka partizanka!

  • ružanprljavzao 07.05.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • sbg7698p 07.05.2010.

    Skraćeno je zovu Jaca a Hrvatska JECA.

Komentiraj...
Vidi sve komentare