To je to što me zanima!

Premijerka lopatama udara po krizi i otvara gradilišta

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Premijerka Kosor je hvalila Vladinu suradnju sa sudom u Haagu obilazeći karlovački pročistač i polažući kamen temeljac za braniteljske stanove
Vidi originalni članak

U borbi s teškom gospodarskom situacijom u zemlji premijerka Kosor posegnula je i za lopatama kojima nagovještava nove projekte, dobrodošle u kriznim vremenima. U zadnjih mjesec dana uspjela je, uz ostale obaveze, otvoriti dio Istarskog ipsilona, žičaru na Srđu, siranu na Pagu te sustav za navodnjavanje kraj Zadra. Karlovčani su je u srijedu dočekali letcima koji kritiziraju gradsku vlast, koaliciju HDZ-HSS-Nezavisne liste Dubravka Delića. Glasnogovornica Grada Andreja Barberić to je kratko nazvala beznačajnom provokacijom. Premijerka je obišla pročistač otpadnih voda Karlovca i Duge Rese koji se gradi u Gornjem Mekušju. Vrijednost pročistača je 36 milijuna eura, od kojih je 22,5 milijuna osigurano iz predpristupnih fondova Europske unije, 3,5 milijuna plaća država, a ostatak tvrtka Vodovod i kanalizacije. Premijerka se nakon obilaska osvrnula na sudsko vijeće u predmetu protiv Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača koje je odbilo zahtjev haškog tužiteljstva da se Hrvatskoj izda subpoena zbog navodnog skrivanja topničkih dnevnika.
- Hrvatsku zanima istina o dokumentu o kojem se i dalje govori. Ako su ti dokumenti i postojali, onda su oni u vlasništvu RH. Jučerašnja je vijest itekako dobra za Hrvatsku i potvrđuje ono što sam ja uvijek govorila kao predsjednica Vlade, da mi ništa ne skrivamo - rekla je Kosor. Potom je u Slunju postavila kamen temeljac za gradnju dviju zgrada hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata i pripadnicima oružanih snaga RH. Branitelji će tako dobiti 40 stanova, čija će gradnja stajati 17 milijuna kuna.
- Ovime iskazujemo svoju zahvalnost pripadnicima Domovinskog rata. To je ulaganje u budućnost u ovakvim teškim vremenima - zaključila je Kosor.

OBUKLA HLAČE DOK VLADA 'STEŽE REMEN'

Prvi put otkako je sjela u fotelju predsjednice Vlade, premijerka je suknju zamijenila hlačama. I dok Kosor postavlja kamene temeljce za nove projekte, Vlada “remen steže” nezaposlenima.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • gigolina 28.07.2010.

    rođin rođo 1 totalno si u pravu, pa ja sam mislila da su arhivske slike našeg bivšeg premijera...nadajmo se da će i ona na brod s puno vitra prema \"golom\"..

  • gladijator 28.07.2010.

    Bojim se srce da ćeš \"dobiti lopatom\" na sljedećim izborima! Uživaj dok si na vlasti, nećeš još dugo!

  • user_38692 28.07.2010.

    Ajd nek se nađe neko pa da i nju baci u temelje !!!! FUJ FUJ FUJ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare