To je to što me zanima!

Premijerka se predomislila i pozvala seljake u Zagreb

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Predstavnici seljaka će se u 17 sati u Banskim dvorima sastati sa premijerkom Jadrankom Kosor. S udrugama će razgovarati o njihovim zahtjevima
Vidi originalni članak

Premijerka Jadranka Kosor se ipak odlučila sastati sa seljacima. Predstavnici seljaka će se u 17 sati u Banskim dvorima sastati sa premijerkom Kosor, potvrdio nam je to Tomislav Pokrovac, predsjednik vukovarsko-srijemskog Hrvatskog seljačkog saveza.
Kosor je do sada odgovarala da s udrugama seljaka razgovara resorni ministar. U srijedu prijepodne je najavila da će tijekom dana razgovarati s predstavnicima banaka, kako bi se do kraja realizirao najvažniji zahtjev seljaka odnosno isplata dugovanja za poticaje kroz mjenice s kojima će u bankama moći platiti kredite i podići repromaterijal.

KOSOR DOBILA BROŠ
O sindikalnom referendumu i na pitanje hoće li Vlada u saborsku proceduru uputiti amandmane na izmjene Zakona o radu nije željela pričati.
- Lijepo vas pozdravljam, sve o tome ćete saznati kada dođe vrijeme - kratko je rekla. Premijerka je uručila 170 ugovora koji bi trebali omogućiti zapošljavanje 610 branitelja i djece stradalih, nestalih i zatočenih branitelja. U te mjere za zapošljavanje uloženo je 10,6 milijuna kuna.
- Evo i broša - veselo je uskliknula premijerka Kosor nakon što joj je Vitomir Perković, iz Otoka blizu Vinkovaca, darovao repliku slavonske škrinjice u kojoj je bio broš s motivom šokačkog zlatoveza, a u sredini je umjetni mali zlatni dukat.
- To je ručni rad i osim toga nema nikakvu vrijednost. S obzirom da znam da premijerka skuplja broševe, poklonio sam joj i škrinjicu ne bi li u nju stavila svoje prave broševe - kazao je Perković, korisnik mjera za zapošljavanje. Broš je ručni rad udruge Vezenka. Dobila je i maketu neretvanske lađe te buket.


KOSOR ZADOVOLJNA IZVJEŠĆEM MMF-a
Premijerka Kosor vrlo je zadovoljna izvješćem MMF-a, koji je pohvalio vladin program gospodarskog oporavka, ali i dao preporuke, poput smanjenja javne potrošnje i parafiskalnih nameta. Kosor je rekla da je Vlada napravila puno na smanjenju neporeznih davanja te podsjetila da su smanjeni doprinosi za vode, šume, spomeničku rentu i drugi nameti.
- Činimo sve što je moguće da bismo olakšali gospodarstvu. Vrlo sam zadovoljna jer je i nakon predstavljanja mjera za gospodarski oporavka, taj program odlično ocijenio MMF, Svjetska banka, HNB i mnoge druge institucije, pa i Gospodarsko-socijalno vijeće - kazala je.

BROJ SELJAKA PROSVJEDNIKA SE POVEĆAVA
Stotine traktora i seljaka i dalje stoje uz cestu na 20-tak punktova diljem Slavonije inzistirajući na prosvjedima dokle god ih na razgovor ne primi premijerka Jadranka Kosor. Broj prosvjednika se svakoga dana povećava pa sada u Vukovarsko-srijemskoj županiji ima čak 500-tinjak traktora oko Ivankova, Babine Grede, Tovarnika i Bošnjaka. Promet se tim cestama odvija uobičajeno jer su seljaci poručili da neće blokirati ceste ali će na njima biti dokle god premijerka ne potpiše ono što su dogovorili sa ministrom Petrom Čobankovićem. Naime, ministar je seljacima obećao ispuniti osam od deset traženih zahtjeva ali se ogradio izjavom da on sam nije ovlašten dati obećanja za sve što traže jer sve trebaju odobriti premijerka i Vlada. Sporno je ostalo to što seljaci traže strategiju u poljoprivredi, zajamčeni otkup pšenice, upotrebu pravilnika o otkupu i kvaliteti te zaštitnu cijenu.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • exon valdez 23.06.2010.

    Vrijeme lake love je nepovratno prošlo.U civiliziranom svijetu se za svaki cent moraš potruditi.Seljacima će poradi specifičnog rasporeda moždanih sinapsi trebati nešto više vremena za konkluziju ukupnih zbivanja ali do 2012 svakako će to savladati.Unatoč mnogim jatacima u virtualnoj sferi.Osobito likovima iz crtića

  • Bili Joso 23.06.2010.

    Globalna ekonomska kriza zahvatila je i Hrvatsku. Gotovo sve države muku muče kako izići iz gospodarske krize. Velika Britanija, Njemačka, Italija, Španjolska, Danska, Švedska, Francuska SAD, itd. uvode mjere gospodarskog oporavka. A te mjere su: povećanje poreza, povećanje PDV-a, zamrzavanje plaća, itd. Svi građani spomenutih država moraju sudjelovati u programu gospodarskog oporavka kako bi u roku od tri do pet godina uspjeli balansirati državne financije. Čini mi se, da Vlada RH i premijerka Jadranka Kosor imaju viziju izlaska iz gospodarske krize. Jadranka Kosor, kako mi se čini, nastoji Hrvatsku izvući iz gospodarske krize po modelu \"gospodarskog oporavka\" koji se primjenjuje u Europskoj uniji.

  • vanbračna kći 23.06.2010.

    Gdje će dupelizac nego blizu du.... :-)))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare