To je to što me zanima!

Preminuo poznati varaždinski kapucin Bono Zvonimir Šagi

Šagi se 8. studernog vratio iz bolnice gdje se liječio od korona virusa, no jučer je zbog komplikacija opet završio u bolnici gdje je i preminuo. Ostavio je neizbrisiv trag u varaždinskom društvu
Vidi originalni članak

Poznati varaždinski kapucin Bono Zvonimir Šagi (87) preminuo je u utorak u varaždinskoj bolnici.

Naime, on se 8. studenoga vratio Opće bolnice Varaždin gdje se 21 dan liječio od korona virusa. U ponedjeljak su ga zbog komplikacija ponovno prevezli u bolnicu i danas u jutarnjim satima je preminuo.

Rodio se 11. prosinca 1932. u Brodarevcu u Općini Maruševec. Autor je više knjiga i više stotina stručnih, znanstvenih, publicističkih članaka i eseja iz područja pastoralne (kontekstualno-praktične) teologije, suvremene kršćanske duhovnosti, praktične problematike redovništva i socijalnog nauka Crkve.

Prije dvije godine proslavio je 60 godina svećeništva, a u varaždinskom društvu ostavio je neizbrisiv trag.

Od Grada Varaždina prije dvije godine primio je nagradu za životno djelo.

U devedesetima je govorio da nije star, već je vrlo mudro propovijedao. Nije se libio kritizirati ni Crkvu, bio je protiv vjeronauka u školama, a u bivšoj državi bračne parove je potajice vjenčavao u pola noći u crkvi. Ček ga je i jedan dio klera nazivao crvenim.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Alkana 17.11.2020.

    Nitko ne spominje njegovog puno poznatijeg brata fra Tomislava Janka Šagi- Bunića, našeg ponajboljeg teologa koji nas je nažalost već davno napustio. Nek obojica počivaju u miru Božjem!

  • hrvatsam_krademrado 17.11.2020.

    Jel kritizirao HDZ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare