To je to što me zanima!

Preminuo profesor prava sa splitskog fakulteta Hrvoje Kačer

Tisuće studenata upamtit će ga kao strogog nastavnika i vrhunskog znalca koji je nove pravnike učio razmišljati logički, a ne učiti literaturu napamet
Vidi originalni članak

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je prof. dr. sc. Hrvoje Kačer nositelj Katedre za građansko pravo u Splitu, prenosi Dalmatinski portal.

Preminuo je u 65. godini života. Kačer je bio jedan od najpoznatijih profesora na splitskom fakultetu te nositelj više kolegija iz segmenta privatnog prava. Bio je redoviti profesor u trajnom zvanju, a prije zaposlenja na fakultetu i stjecanja titule doktora znanosti radio je na splitskom Županijskom sudu.

Tisuće studenata upamtit će ga kao strogog nastavnika i vrhunskog znalca koji je nove pravnike učio razmišljati logički, a ne učiti literaturu napamet. Područje njegova interesa bilo je pravo vlasništva, zemljišnoknjižno pravo i sportsko pravo. Na Pravnom fakultetu za njegovo se ime vezivalo više kontroverzija, a najpoznatija je ona prema kojoj je bio optužen za izvlačenje novca fiktivnim nalozima iz Tenis kluba Split. Međutim, Kačer je 2021., nakon 15 godina sudovanja, od Vrhovnog suda pravomoćno oslobođen od krivnje.
 

Idi na 24sata