To je to što me zanima!

"Prenosili" utakmicu prijatelju koji je slijep i gluhonijem

Carlos je rođen slijep i gluhonijem. Prijatelji su za njega napravili poseban prijenos utakmice. Rukama i znakovima signalizirali su mu i objašnjavali igru na terenu
Vidi originalni članak

Carlos je rođen slijep i gluhonijem . No kao i svaki Brazilac obožava nogomet. Kako se bližio početak Svjetskog nogometnog prvenstva Helio i Regiane , Carlosovi prijatelji, odlučili su ga iznenaditi i samo za njega pripremiti poseban "prijenos" utakmice. Napravili su malo nogometno igralište i Carlosu objasnili kako će mu signalizirati tko ima loptu i gdje je ona.

Kada je počela prva utakmica na Prvenstvu, ona između Brazila i Hrvatske , prijatelji su uz pomoć signala Carlosu "prenosili" sve što se događalo na terenu. Helio je držao Carlosove ruke i dogovorenim pokretima mu je objašnjavao borbu. Regiane mu je na leđima ispisivala brojeve igrača i druge važne informacije.

- Tjedan dana sam s Carlosom dogovarao svaki pokret, svaki signal. Molio sam se Bogu da mom prijatelju omogući da doživi radost Prvenstva - rekao je Helio.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • novkovka 18.06.2014.

    to se zove prijateljstvo!

  • Lori Loredana 18.06.2014.

    Mi imamo jako puno političara, koji bi trebali vidjeti, kako se pomaže nemoćnima. Svaka čast dečkima, pravo prijateljstvo.

  • dipsy2010 18.06.2014.

    Pravo prijateljstvo .... svaka čast dečkima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare